Connect with us
Jocurile video pot ajuta copiii sa-si imbunatateasca rezultatele scolare

Stil

Studiu: Jocurile video imbunatatesc rezultatele scolare

Jocurile video pot ajuta copiii sa aiba rezultate scolare bune. Cercetatorii au descoperit asocieri între frecventa utilizare a jocurilor video si bunele abilitati sociale si performante scolare.

Pentru copiii care se utilizeaza frecvent jocurile video exista o posibilitate mai mare sa aiba abilitati intelectuale si sociale mai bune decat colegii lor care nu se joaca, se arata intr-un studiu stiintific.

Citeste si: Studiu: Care este adevarata cauza a depresiei si cum poate fi tratata

Citeste si: Ideea inedita a conducerii unui spital de copii. Micutii asteapta in fiecare zi la fereastra

Studiul, realizat de o echipa de cercetatori de la Columbia University’s Mailman School of Public Health in New York, implica analize ale sanatatii mentale rezultate de la mii de copii cu varste cuprinse intre 6 si 11 ani, din toata Europa.

Datele au fost colectate prin chestionare completate de catre parinti si profesori, iar copiii au raspuns printr-un intrument interactiv.

Cercetatorii au stabilit in urma analizelor ca pentru micutii care se joaca multe jocuri video cresc sansele de 1,88 de ori mai mult de a avea competente scolare bune. De asemenea, in timpul analizei lor, cercetatorii au descoperit asociatii nesemnificative intre jocuri si sanatatea mentala a unui copil, chiar daca ele sunt uneori raportate de parinti, profesori sau chiar de copii.

Katherine M.Keyes, profesor epidemiologic, care a lucrat la acest studiu a declarat: „Jocurile video sunt de multe ori o activitate de petrecere a timpului liber pentru copiii de varsta scoala si asta a aratat faptul ca micutii care se joaca in mod frecvent au o relatie sociala mai buna cu colegii si se integreaza mai bine in comunitatea scolara. „:

Cu toate acestea, Keyes spune ca „stabilirea unor limite privind utilizarea computerului ramane o componenta importanta a raspunderii parintesti, ca o strategie globala pentru succesul elevilor.”

Un document care detaliaza concluziile studiului, publicat la inceputul acestei luni in revista „Psihiatrie Sociala si Epidemiologie Psihica” , conchide prin a spune ca mecanismele prin care jocurile stimulează copiii ar trebui să fie investigate în continuare .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top