Connect with us
degetele

Stil

Uite ce se întâmplă atunci când îţi pocneşti degetele

Uite ce se întâmplă atunci când îţi pocneşti degetele. Cei care practică această activitate cu siguranţă au fost avertizaţi că nu este un obicei tocmai sănătos. Fie li s-a spus că îşi pot distruge cartilajele, ori că, în timp, le vor tremura mâinile sau vor face artrită.

Cu toate astea, un videoclip ne explică pe îndelete ce se întâmplă atunci când ne pocnim degetele, spatele, ori ne ridicăm brusc şi auzim un zgomot în zona genunchilor.

Se pare că între articulaţii se află un lichid (lichidul sinovidal), responsabil cu lubrifierea şi hrănirea articulaţiilor. În momentul în care ne pocnim degetele, ori spatele, zona dintre articulaţiile respective se măreşte, iar în lichidul mai sus amintit se formează bule de gaz, care sunt sparte în momentul în care încrucişăm palmele şi întindem articulaţiile.

Unii oameni se tem atât de tare de acest fenomen, încât nici măcar nu suportă să audă zgomotul produs de alţi oameni. Cu toate astea, specialiştii afirmă că nu avem motive de îngrijorare, cu atât mai puţin să ne teme de apariţia artritei din cauza acestui obicei.

Singurul inconvenient pentru pasionaţii de „trosneli” este acela că zgomotul poate fi repetat abia după 15-20 de minute. Oamenii de ştiinţă au afirmat, aşadar, că singurul risc al trosnitului degetelor ori a spatelui este enervarea oamenilor din jur, sau, în situaţii rare, fracturarea vreunui deget.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Stil

To Top