Connect with us
Știrile orei 18: Se deschide restaurantele, moțiunea de cenzură se votează 31 august

Știri

Știrile orei 18: Se deschid restaurantele, moțiunea de cenzură se votează 31 august

Știrile orei 18 noua secțiune HUFF.ro care sintetizează și rezumă cele mai importante știri ale zilei scrise de jurnaliștii HUFF.ro sau alte site-uri din presa centrală sau locală. Iată subiectele zilei.

Klaus Iohannis: Alegerile se vor ține în condiții speciale

Președintele României, Klaus Iohannis, a ținut o conferință de presă la ora 18:00 în care a vorbit despre organizarea alegerilor locale și a îndemnat organizatorii și candidații să aibă grijă de oameni și să-i protejeze. Începând de mâine începe oficial campania electorală, iar președintele a spus că este conștient că nu pot fi alegeri fară campanie, pentru că fiecare candidat trebuie să-și prezinte oferta electorală.

Președintele a ținut să sublinieze că vor trebui respectate strict măsurile și sancționate drastic organizațiile sau organizatorii de evenimente electorale care încalcă măsurile stabilite.

PSD a decis data moțiunii de cenzură, Iohannis: Nu-mi doresc să treacă această moțiune

Partidul Social Democrat a anunțat prin președintele său, Marcel Ciolacu, că moțiunea de cenzură va fi votată pe 31 august 2020. Klaus Iohannis spune că este o bătaie de joc această moțiune și că nu-și dorește să treacă această moțiune și afirmă că PSD vrea să arunce țara în aer.

Restaurantele se redeschid pe 1 septembrie

Șefii asociațiilor HORECA au fost astăzi la negocieri cu Guvernul României și au reușit să obțină un acord de redeschidere a restaurantelor în spații închise cu anumite reguli stricte, printre care se enumeră:

  • Purtarea măștii în restaurant, excepție când clienții sunt așezați la masă, dar imediat folosită dacă se ridică pentru a mere pe terasă sau la toaletă
  • Un număr maxim de 6 persoane la masă
  • O capacitate redusă cu 50% a localului, mai precis o masă ocupată, urmatoarea liberă și tot așa pentru a asigura distanțarea socială

Detaliile vor veni de la guvern în până la 1 septembrie și de asemenea de la Asociația reprezentaților din domeniul HORECA.

Începerea școlii: fară măști pentru profesori și elevi

În conferința de presă susținută de Klaus Iohannis a fost pusă o întrebare referitoare la situația în care deschiderea anului școlar se va face fară ca guvernul să asigure măști de protecție pentru elevi și profesori.

Președintele a spus că nu vede în acest lucru o problemă că atât elevii cât și profesorii își vor procura măștile singuri și că probabil guvernul a luat această măsură din lipsă de fonduri.

Cele mai citite știri ale zilei ora ora 18, TOP 5

Răsturnare de situație în cazul tragediei de la Iași. Cei doi copii nu au murit din cauza strugurilor stropiți, 231000 de accesări – Stirileprotv.ro

Valentin, tatăl băiețeilor morți în Iași, după ce au mâncat struguri stropiți, a aflat în Germania că s-au stins copiii lui, 156097 cititori – observatornews.ro.

Începe războiul?! Amenințări fără precedent aproape de România. Se joacă cu focul, 126041, capital.ro.

Un șofer și-a dus mașina în service pentru un schimb de ulei și a lăsat camera de bord pornită. Ce au spus mecanicii când au rămas singuri – VIDEO, 115498 cititori – Promotor.

Klaus Iohannis a promulgat deja legea! Gata cu viața privată! Ce au voie să facă primăriile din toată țara ca să te urmărească , 101736 cititori, capital.ro.

Sursa: BRAT/SATI.

Sunt Daniela Stoiu, am 49 de ani si sunt senior editor la HUFF.ro. Experienta mea acumulata ma ajuta sa scriu stiri din domeniile: economie, stiri interne, sociale, locale.

4 Comments

4 Comments

  1. Dorel

    2020-08-27T09:06:00+03:00 at 9:06

    Ne bucuram ca se deschide restaurantele. Se deschide si scolile? Merge la ele si domnii ziaristi?

  2. Cristina

    2020-08-27T01:35:55+03:00 at 1:35

    „Se deschide restaurantele”, dragă Daniela Stoiu, ai trecut pe la școala primară? Sau direct la facultate?

  3. Tzierre Putzea

    2020-08-27T00:02:09+03:00 at 0:02

    Daniela, se deschid ca „ie” mai multe restaurante! Stoiu,mamii,stoi!

  4. Magic Almond

    2020-08-26T22:11:14+03:00 at 22:11

    Persoana care a scris titlul,sa faca bine sa mai puna mana pe amarata aia de gramatica.In limba romana restaurantele „se deschid”, nu „se deschide”. Va faceti singuri de ras.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top