Connect with us
9 mituri demontate de OMS. Scăpăm de virus dacă bem alcool sau stăm la soare?

Știri

9 mituri demontate de OMS. Scăpăm de virus dacă bem alcool sau stăm la soare?

În această vreme circulă o mulțime de mituri pe care oamenii tind să le creadă. 9 mituri demontate de OMS.

9 mituri demontate de OMS. Scăpăm de virus dacă bem alcool sau stăm la soare?

Oficialii OMS clarifică anumite lucruri legate de Covid-19 care au ajuns în media, iar oamenii fără pregătire medicală le cred. Media este împânzită de fake news-uri, iar oamenilor le este greu să diferențieze adevărul de minciună.

Rețelele mobile 5G

Până acum s-a crezut pentru o bună perioadă de timp că rețelele 5G sunt capul răutăților. Virușii nu se răspândesc prin intermediul undelor radio sau a rețelelor mobile. De fapt, nu există nicio legătură între Covid-19 și rețelele 5G.

Există țări în care virusul a apărut dinainte de crearea rețelelor 5G. Acest virus este răspândit de persoanele infectate prin intermediul tușitului și strănutului. Aceste persoane pot infecta și suprafețe pe care le atinge virusul și dacă ating ochii, nasul sau gura cu mâna.

 Expunerea la soare

Unii oameni credeau că expunerea la soare va face ca virusul să dispară. OMS avertizează că de fapt expunerea la soare te poate ajuta să te infectezi cu virusul. Chiar și țările cu vreme caldă au avut cazuri de Covid-19.

Infectarea pe viață

Oamenii infectați se pot vindeca și pot scăpa de virus. Nu este un virus care o să țină toata viața. Fiecare simptom trebuie tratat. Tusea, febra și dificultățile de respirație trebuie tratate cu cea mai mare seriozitate.

Ținerea respirației

Dacă îți poți ține respirația pentru 10 secunde fără să simți disconfort, asta nu înseamnă că nu ai virusul. Cele mai frecvente simptome sunt tusea uscată, oboseală și febră. Mai mult, unele persoane pot ajunge la forme severe ale bolii si anume pneumonia. Cel mai simplu mod de a afla dacă ai virusul este să îți faci testul de laborator.

 Consumul de alcool

Consumul de alcool nu protejează contra virusului și poate duce la alte probleme de sănătate.

Climă caldă și umedă

Virusul Covid-19 este transmisibil în toate zonele, chiar și în zonele cu o vreme caldă sau umedă. Măsurile de protecție trebuie respectate în orice vreme. Spălarea frecventă a mâinilor este cea mai eficientă metodă de protecție.

Zăpada și vremea rece

Nici vremea rece sau zăpada nu pot distruge acest virus. Temperatura corpului se află în general între 36.5 grade până la 37 grade Celsius indiferent de vreme.

Baia fierbinte

O baie fierbinte nu ajută împotriva virusului, nici nu îl distruge. Temperatura corpului rămâne aceeași indiferent de temperatura apei de baie sau a dușului.

Mușcături de țânțar

Nu există nicio dovadă prin care acest virus să fie transmisibil prin țânțari. Acest virus se transmite de la om la om prin picăturile de salivă generate de o persoană când strănută sau tușește.

Acestea sunt 9 mituri demontate de OMS. Nu credeți tot ce citiți!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top