Connect with us
Chestorul Ioan Buda a fost învestit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române

Știri

Chestorul Ioan Buda a fost învestit în funcția de șef al Inspectoratului General al Poliției Române

Noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române, chestor general Ioan Buda, a fost învestit în funcţie, joi, de către ministrul Carmen Dan, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.

El îl înlocuieşte pe Cătălin Ioniţă, care a cerut încetarea împuternicirii în funcţia de inspector general al IGPR din motive personale. Miercuri, Ioniţă s-a prezentat la DNA, unde a afirmat că a fost citat în calitate de suspect. Cătălin Ioniță a ocupat funcția de Inspector general al IGPR timp de șase luni de zile.

Citește și: Șeful Poliției Române, Cătălin Ioniță, a demisionat. Chestorul Ioan Buda l-a înlocuit

De asemenea, începând de joi, la conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, post ocupat până în prezent de Ioan Buda, a fost împuternicit comisarul şef Adrian Popescu, care a ocupat până în prezent funcţia de adjunct al inspectorului general al Poliţiei de Frontieră.

Cătălin Ioniță a revenit la șefia DGA

MAI precizează că fost şef al IGPR Cătălin Ioniţă a revenit pe funcţia câştigată prin concurs, de şef al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Citește și: Cătălin Ioniță, fostul șef al Poliției Române, la DNA

Conform prevederilor legale, un poliţist poate fi eliberat dintr-o funcţie ocupată prin concurs în cazul în care pe numele său a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi dobândeşte calitatea de inculpat.

„În acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu a primit nicio informare oficială de la vreo instituţie a statului cu privire la punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva acestuia. Astfel, în acest moment, Ministerul Afacerilor Interne nu este în situaţia legală care să permită schimbarea domnului chestor principal Cătălin Ioniţă din postul de director general al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Acest lucru se poate face numai la solicitarea acestuia. De asemenea, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie„, se mai arată în comunicatul MAI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top