Declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă de Paște

14.04.2020
Declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă de Paște

Declarația pe proprie răspundere trebuie completată dacă ieși de Paște din casă. În cazul în care mergeți la Biserică să luați Paști sau Lumină, atunci trebuie să vă adresați cele mai apropiate bisericici. Poliția va aduce lumina învierii dar doar pentru oamenii bolnavi și nu și pentru cei izolați. Declarația trebuie completată corect, iar la detalii să scrieți Biserica la care vă duceți. Dacă aveți întrebări, vă rugăm să le lăsați în comentarii.

Marcel Vela le permite românilor cu ajutorul declarației să meargă la biserică de Paște

Pâinea Sfințită sau Paștele vor putea fi luate de la Biserică conform lui Marcel Vela, dar doar cu completarea declarației pe proprie răspundere.

Astfel modelul pentru ieșirea din casă pentru a merge la biserică să luați Paști sau Lumină este următorul.

La locul deplasării treceți, biserica cea mai apropiată de care aparțineți și data la care vă duceți.

Este important de menționat că nu aveți voie să participați la slujba de înviere, iar distanța obligatorie trebuie sa fie de 1.5 metri între persoane.

Declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă de Paște se face și pentru cei care primesc Paștele la Bloc sau Lumina învierii. Nu este permis să ieșiti mai mult de 3 persoane, ieșirea se face pe rând.

Pe lângă declarație este obligatoriu să aveți mască și mănuși dacă în declarație scrie că mergeți la biserică.

Marcel Vela clarificări

„Am considerat că este necesar să vă prezentăm acordul semnat astăzi între Ministerul Afacerilor Interne și Patriarhia Română. Am avut în vedere că foarte mulți români vor sărbători Sfintele Paști la sfârșitul acestei săptămâni așa cum și confrații noștri de alte confesiuni au sărbătorit Învierea Domnului acum două zile cu multă responsabilitate și înțelepciune, lucru pentru care în calitate de ministru al Afacerilor Interne, le mulțumesc public.

Având în vedere numărul mare de cetățeni de religie ortodoxă, pentru a nu exista riscul răspândirii infecției cu noul coronavirus Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe executând misiuni de susținere și ajutor pentru clerici și credincioși.

Pentru a oferi și o alinare spirituală tuturor celor care trec în prezent prin momente grele vom ajuta Biserica Ortodoxă Română la împărțirea Sfintelor Paști cât și a Luminii Sfinte aduse de la Ierusalim în seara Învierii”, a spus ministrul Marcel Vela.

Model de completare al declarației pentru ieșirea din casă de Paște

Model de completare al declarație pe proprie răspundere, sau în termeni populari, declarație COVID / Coronavirus, pentru ieșire din casă. Această declarație vă poate fi cerută de poliție în orice înterval orar potrivit ordonanțelelor militare, 3, 4, 5 și 6. Declarația pe proprie răspundere se completează de fiecare persoană care iese din casă și trebuie să conțină informații și motive reale pentru motivul părăsirii domiciliului. Chiar dacă nu locuiți la adresa din buletin sau cu forme legale într-un oraș, trebuie să treceți în declarație adresa reală de unde plecați și spre care vă deplasați.

Model de completare declarație coronavirus COVID-19 / Declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

Declarația covid-19 coronavirus pentru iesirea din casa pentru politie
Declaratie pe proprie raspundere pentru iesirea din casa, ceruta de politie. Model de completare

De exemplu să presupunem că sunteți din Arad, locuiți în București pe strada Liviu Rebreanu 46-58, sector 3, nu aveți flotant sau buletinul schimbat la aceasta adresă, mai precis nu locuiți la adresa din buletin, și vreți să mergeți la magazin pentru aprovizionare.

După cum deja știți, declarația pe proprie răspundere poate fi completată și online, dar aceasta trebuie tipărită și semnată. Dacă nu aveți posibilitatea de a printa declarația, faceți una scrisă de mână, dar să conțină toate câmpurile obligatorii. STS a creat o declarație online care poate fi completată ușor pe site-ul formular.sts.ro, atât pentru declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă ce trebuie arată poliției, cât și pentru adeverința ce trebuie eliberată de angajator dacă lucrați și nu sunteți în somaj tehnic sau fară loc de muncă.

Că tot am adus vorba, dacă sunteți în concediu de orice fel, nu angajatorul vă eliberează declarația  / adeverința necesară în starea de urgență COVID-19 / coronavirus, ci declarația pe proprie răspundere se completează. Ca să fim cât mai clari:

  • Adeverința de la angajator se completează EXCLUSIV de firma unde lucrați, dacă continuați să munciți în această perioadă
  • În orice altă situație este neccesară declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă sau declarația COVID-19 sau declarația coronavirus, cum a tot fost numită de cetățeni
  • Când sunteți oprit de organul de control, poliție, poliție locală, armată, jandarmerie, trebuie să aveți obligatoriu și un act de indentitate. Vă reamintim că potrivit legii orice persoană trebuie să aibă asupra ei, în orice moment un act de indentitate valabil. Acesta poate fi buletinul, pașaportul sau permisul de conducere. Sunt puține cazuri cand sunt acceptate poze ale acestora, trebuie să le aveți în original

Model – completăm împreună o declarație pentru scenariul de mai sus. Vă reamintesc, sunt din Arad, stau în București și mă duc la magazin

Am completat online pe site-ul STS, vi-l reamintim formular.sts.ro, o declarație și am și înregistrat pentru a fi mai ușor de reținut pasii. Dacă nu vrei să completezi pe site-ul STS declarația aici o poți descărca în varianta actualizată.

Este foarte simplu. Completam numele nostru complet, data de nastere, adresa unde locuim (chiar daca nu este cea din buletin). Iar în campul „Locul/locurile deplasării:” trecem cat mai clar unde mergem. Noi am dat trei exemple. Nu scrieți în declarație expresii de forma „Magazin”, „Ma duc sa cumpar produsul X”. Scrieți magazinele și strada pe care se află. Noi am trecut în declarație că mergem la Auchan Titan, de pe strada 1 decembrie 1918, la Farmacia Dona, de pe aceeași stradă și la LIDL care se află pe strada Liviu Rebreanu. Dacă vă deplasați către un centru comercial, unde sunt mai multe magazine, scrieți, de exemplu în cazul nostru „Complex comercial Auchan Titan”. Nu trebuie enumerat fiecare magazin din complex, noi am făcut-o pentru că Farmacia Dona și Magazinul Lidl ales, nu erau în același loc.

VIDEO: Cum se completeaza declarația COVID-19 pe proprie raspundere pentru ieșirea din casă model

Noi am ales în exemplul dat motivul aprovizionării noastre, adică cumpărăturile. Voi alegeți motivul, unul din cele 10 sau mai multe dacă aveți mai multe drumuri de făcut, iar la Locul / locurile deplasării treceți adresele. Amenzile sunt de minim 2000 de lei în cazul în care declarația nu este completată sau motivele sunt puse intentionat greșit. De exemplu nu bifați că mergeți să îngrijți minori sau persoane în vârstă, dacă nu faceți asta. Sau nu bifați că faceți munci agricole dacă nu dețineți / administrați un teren.

Este foarte indicat să fiți cât mai sinceri, dar cu detalii clare. Nu scrieți „mă duc sa iau pâine”, ci ”Magazin Pâine de pe strada x”.

Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii și vă ajutăm rapid cu răspunsul la întrebările voastre.