Connect with us
ADMITERE 2020. Regulile de la ASE București. De anul asta și Facultatea De Drept

Educatie

ADMITERE 2020. Regulile de la ASE București. De anul asta și Facultatea De Drept

ASE una din cele mai râvnite facultăți din România a publicat procedura de admitere pentru elevii care au absolvit Bacalaureat 2020 și ai căror rezultate se încadrează în cerințele facultății de studii economice. ASE are de anul acesta și Facultatea de Drept, iar reprezentații facultății se așteaptă să fie cel puțin 108 admiși.

Admitere 2020 ASE – De anul acesta și Facultatea de drept

Academia de Studii Economice din București a publicat metodologia de admitere în 2020 pentru cei care vor să urmeze studiile de licență. Astfel că, la fel ca și anul trecut, admiterea la ASE București se va face pe baza mediei de la Bacalaureat și un eseu motivațional.

ASE București scoate ”la bătaie” 5.668 de locuri pentru studii cu frecvență și 750 pentru studii la distanță sau cu frecvență mică. Înscrierile la ASE București au loc în 13 și 14 iulie. Elevii de liceu vor afla rezultatele admiterii lor pe 18 iulie, după verificarea tuturor dosarelor, și, în special a eseului motivațional.

Înscrierile la studiile cu frecvență redusă sau la ID se vor face între 13 și 17 iulie dar și între 20 și 24 iulie. Afișarea rezultatelor pentru acești candidați va avea loc pe 27 iulie, iar candidații admiși în prima etapă vor fi cunoscuți din 30 iulie.

Există și o a doua etapă de admitere la ASE București, care va avea loc toamna, între 15 și 18 septembrie. În 21 septembrie urmează a fi afișate rezultatele finale – lista cu candidații care au impresionat cel mai mult cu eseurile lor.

Echipa de selecție de la ASE București, formată din profesori reputați, va ține cont în evaluarea eseurilor motivaționale și de media de la Bacalaureat, în ordinea opțiunilor precizate de candidat pe fișa de înscriere. Un candidat poate fi admis la o singură facultate, un singur program de studii și cu o singură formă de finanțare, oricât de multe opțiuni ar fi avut. Există și excepții, iar aici intră olimpicii internaționali.

Metodologia de admitere la ASE 2020

Admitere exclusiv ONLINE la Academia de Studii Economice din București la toate programele de studii universitare de licență, masterat și doctorat.

Academia de Studii Economice din București, liderul învățământului superior economic și de administrație publică din România și Europa de Sud-Est, anunță desfășurarea exclusiv ONLINE a Admiterii 2020, pe platforma admitere.ase.ro.

ASE scoate la concurs, la cele 35 de programe universitare de licenţă în limbile română, engleză, franceză, germană, peste 7300 de locuri, dintre care peste 6400 la învățământul cu frecvență și 900 la învăţământul la distanţă şi cu frecvenţă redusă. Înscrierile au loc în perioada 13 iulie – 17 iulie a.c.

ASE își diversifică oferta universitară în acest an prin înființarea Facultății de Drept, care va forma viitori profesioniști în activități specifice ariei juridice în diverse domenii din societate, cum ar fi: justiție, business, administrație publică, activități non-profit, pentru care scoate la concurs 150 de locuri, buget și taxă, cu durata cursurilor de 4 ani.

Concursul de admitere la ASE la programele universitare de licență este alcătuit din eseul motivațional, testul de competenţă lingvistică – pentru candidaţii care optează pentru programe cu predare în limbă străină și nu au certificate de competență lingvistică recunoscute de ASE – și media generală de admitere, calculată ca medie ponderată între media la examenul de bacalaureat (70%) şi media anilor de studii (30%).

ASE pune la dispoziţia viitorilor săi studenţi peste 3400 de burse de performanță, studii şi sociale, peste 550 de burse Erasmus, peste 5000 de locuri în căminele proprii, numeroase parteneriate pentru stagii și practică la firme de top, 400000 de volume în bibliotecă, spaţii moderne de învăţământ, alte facilităţi de învăţare.

ASE este o universitate de cercetare avansată şi educaţie, bine poziționată la nivel internaţional, fapt atestat de ranking-urile de prestigiu. ASE ocupă locul I în România și locul 201-300 în lume, conform clasamentului „Times Higher Education Impact Rankings 2020”. ASE este universitatea cu cea mai bună inserție a absolvenților pe piața muncii, conform QS World University Rankings. 85% dintre absolvenți își găsesc de lucru în primele 6 luni de la terminarea facultății, în domeniul studiat.

Informațiile despre Admiterea la ASE pot fi consultate pe pagina site-ului instituțional www.ase.ro și pe pagina oficială de facebook ACADEMIA DE STUDII ECONOMICE DIN BUCURESTI, prin e-mail admitere@ase.ro, telefonic, sau prin Zoom, Skype, Google meet.

ASE urează succes la bacalaureat viitorilor săi candidați!

Continue Reading
You may also like...

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

More in Educatie

To Top