Connect with us
Rezultate Evaluare Națională 2020 publicate pe edu.ro. Cod de acces

Educatie

Barem Evaluare Națională 2020, proba de Limba și literatura română. Cum vor fi punctați elevii

Barem Evaluare Națională 2020, proba de Limba și literatura română. Astăzi a început Evaluarea Națională cu proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii au avut la dispoziție două ore pentru rezolva subiectele, însă după o oră cei care au terminat au putut ieși din sală. Regulile au fost mai stricte în acest an, din cauza pandemiei de coronavirus. Copiii au primit la intrarea în unitățile de învățământ măști sterile pe care le-au purtat pe toată durata examenului. Totodată, acestora li s-a luat temperatura la intrarea în sala de examen și au fost întâmpinați cu dezinfectant.

Barem Evaluare Națională 2020, proba de Limba și literatura română. Cum vor fi punctați elevii

Subiectele pe care le-au avut de rezolvat în această dimineață candidații la Evaluarea națională 2020 au respectat structura subiectelor de examen din anii trecuți.

La Subiectul I, elevii au avut de răspuns mai multor cerințe pe marginea unui text la prima vedere – “Zborul” de Sorin Titel.

La Subiectul I B, absolvenții de gimnaziu au avut de făcut o compunere de minimum 150 de cuvinte, în care să motiveze apartenența la genul epic a textului avut la primul punct.

La Subiectul II B, candidații au avut de redactat o narațiune de 15-300 de cuvinte în care să prezinte o întâmplare petrecută în timpul unei activități preferate.

Lucrările vor fi corectate de câte doi profesori evaluatori care vor lucra în săli separate. Aceștia vor respecta întocmai baremul eliberat de Centrul Național de Evaluare și Examinare.

În cazul în care diferenţa dintre notele celor doi profesori care vor corecta aceeași lucrare este de cel mult un punct, se calculează media aritmetică, iar rezultatul acestui calcul, cu două zecimale, va fi nota finală. Rezultatele de la Evaluarea Națională 2020 se vor afișa la sediul unităţii de învăţământ și vor putea fi contestate în data de 22 iunie.

Umătoarele probe ale Evaluării Naționale sunt proba la Matematică în data de 17 iunie și cea la Limba maternă în data de 18 iunie.

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top