Connect with us
Camere video în fiecare clasă din școlile din România. Părinții vor avea acces la imagini

Educatie

Camere video în fiecare clasă din școlile din România. Părinții vor avea acces la imagini

Fiecare clasă din școlile din România ar putea fi dotată cu o cameră de luat vederi. Astfel, elevii ar putea fi supravegheați pe toată durata studiilor universitare, de la grădiniță și până la absolvirea liceului. Măsura instalării camerelor de luat vederi în sălile de clasă este inclusă într-un proiect de lege care a fost depus la Camera Deputaților.

Camere video în școlile din România

Este vorba despre un proiect de lege inițiat de către deputatul PSD Ileana Cristina Dumitrache. Aceasta susține că introducerea camerelor de luat vederi în sălile de clasă ar fi eficientă în combaterea bullyingului. Conform proiectului, părinții vor putea avea acces în timp real la tot ce se întâmplă în clasa în care învață copiii lor.

„La cerere, părintele sau tutorele legal instituit pentru minor poate primi acces securizat la imaginile audio-video înregistrate în timp real prin camerele de supraveghere audio-video instalate în unitățile de învățământ (…) în sălile de clasă, coridoarele, sălile de mese – acolo unde există -, sălile de festivități și în curtea școlii”, se arată în proiectul de lege.

Proiectul de lege stipulează că toate unitățile de învățământ din mediul privat și de stat au obligația dotării incintelor și sălilor de clasă cu camere de supraveghere audio-video.

Dacă proiectul va fi aprobat, costurile instalării acestor camere de luat vederi vor fi suportate de Ministerul Educației, în cazul unităților de învățământ de stat, în timp ce școlile private vor suporta cheltuielile din bugetul propriu.

La acest moment, toate școlile din România sunt închise din cauza pandemiei de coronavirus. Elevii instituțiilor de învățământ din țara noastră învață de acasă, prin intermediul tabletelor și al computerelor.

Pentru a veni în ajutorul elevilor, în anul școlar 2021-2021, Ministrul Educației a decis renunțarea la tezele semestriale, pentru a nu pune presiune pe ei. Cu toate astea, elevii vor susține o evaluare sumativă, iar olimpiadele și concursurile au fost suspendate.

„În ceea ce priveşte susţinerea tezelor, susţinerea lucrărilor scrise semestriale, după consultarea pe care am avut-o cu toţi factorii implicaţi, am luat decizia ca acestea să nu se mai susţină anul acesta şcolar. Să nu uităm că tezele se susţin doar la două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Dec tezele nu se susţin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă” a declarat Monica Anisie, la Pro Tv.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top