Connect with us
Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pe 2020. Decizii în legătură cu pensiile românilor

Știri

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară pe 2020. Decizii în legătură cu pensiile românilor

Rectificarea bugetară a fost aprobată de Guvernul României, luni, 23 noiembrie. Tot astăzi a fost aprobată rectificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pe 2020,  au fost aprobate acte normative care vizează pensiile, precum și alte cheltuieli privind şomajul tehnic sau programul flexibil de muncă.

Rectificarea bugetară pe 2020 a fost aprobată

Guvernul a aprobat luni, 23 noiembrie 2020, rectificarea bugetară aferentă anului 2020. Premierul Ludovic Orban a declarat că a crescut punctul de pensie cu 14% și este necesar să fie asigurate resursele necesare pentru plata pensiilor.

Tot Orban a precizat că este necesară asigurarea resurselor financiare pentru plăţile din cadrul măsurilor active, indiferent că este vorba de şomaj tehnic sau de program flexibil în muncă. De asemenea, este necesară o creştere a cheltuielilor în domeniul sănătăţii, în special la bugetul Casei de Asigurări de Sănătate pentru a face faţă cheltuielilor sporite din domeniul sănătăţii provocate de pandemia de COVID.

În cadrul ședinței de Guvern, premierul a mai precizat că au fost alocate sume suplimentare pentru investiții la Ministerul Dezvoltării, pentru a putea face față plăților în cadrul programelor de investiții locale.

Totodată a fost suplimentat Fondul de rezervă al Guvernului, cu scopul de a utiliza resursele și a face față cheltuielilor în domeniul sănătății, al ordinii publice și nu numai.

Sunt liniile mari ale rectificării bugetului. A trebuit să facem faţă şi unor plăţi care sunt necesare în diferitele scheme de ajutorare a companiilor afectate de pandemia de COVID. Şi aici a trebuit să asigurăm o rectificare. Sigur că trebuie să fim extrem de atenţi la cheltuieli.

„Cer ordonatorilor principali de credite să aibă extrem de mare grijă în efectuarea cheltuielilor, astfel încât să putem să menţinem un echilibru bugetar care să ne permită în anii următori să revenim cât mai repede posibil la un deficit bugetar de sub 3% din PIB, care într-adevăr să asigure un echilibru în ceea ce priveşte bugetul de stat general consolidat, dar şi bugetul asigurărilor sociale de stat. Practic acestea sunt modificările principale pe care le vom opera”, a declarat Ludovic Orban.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top