Connect with us
Prima școală smart din România. Este dotat cu sistem de recunoaștere facială și detectarea măștii

Educatie

Prima școală smart din România. Este dotat cu sistem de recunoaștere facială și detectarea măștii

Situația din România este una dificilă din cauza crizei sanitare cu care se confruntă omenirea. Deși oamenii au revenit la vechile obiceiuri, veștile specialiștilor nu sunt deloc îmbucurătoare atunci când vine vorba de cazurile de infectare, care se mențin pe un trend ascendent. Cu toate acestea, școlile vor începe la 14 septembrie în regim fizic și vor fi respectate reguli stricte, pentru a fi evitate riscurile de îmbolnăvire. În acest sens, o școală din comuna Giugud a devenit smart, fiind dotată special.

Ce înseamnă o școală smart. Cum va ajuta pe vreme de pandemie

Școala se va deschide la data de 14 septembrie, în regim de pandemie. Școlile vor trecui să se asigure că vor fi respectate regulile necesare, pentru a evita o situație tragică atât pentru elevi, cât și pentru cadrele didactice. Astfel, o şcoală din comuna Ciugud  Unitatea a devenit ”smart”, după ce a fost dotată cu un sistem inteligent, care are multe funcții importante în această perioadă dificilă, când situația este gestionată cu greu.

Astfel, sistemul atașat la intrarea în clădire identifică dacă o persoană poartă mască de protecție, pentru a fi siguri că toți se supun regulilor. În cazul în care nu detectează masca, se activează un semnal vocal, care transmite persoanei să o pună.

În plus, acesta ia și temperatura fiecărui om care intră în școală și semnalează atunci când aceasta nu corespunde normelor. Cel mai interesant, acest sistem observă când un elev este absent și, în acest fel, ajută conducerea să țină evidența și să sesizeze familia respectivilor elevi care nu se află la cursuri. Școala „smart” de la Ciugud a fost dotată, de asemenea, cu un sistem de filtrare și dezinfectare a aerului în spațiile comune. În plus, pentru ca anul școlar să înceapă în siguranță, în această școală smart, profesorii vor fi supuși testului pentru a identifica dacă cineva a contractat virusul.

”Scenariile pe care le-am pregătit presupun măsuri serioase pentru siguranţa copiilor şi o să vă dau câteva exemple. Am pregătit toate clasele şi le-am dezinfectat, de asemenea am pregătit pentru accesul în şcoală un sistem inteligent care detectează temperatura copiilor dar şi dacă aceştia au sau nu au mască. Într-un mod jucăuş li se spune să îşi pună masca. În spaţiile publice vom avea dispozitive speciale medicale pentru purificarea şi dezinfectarea aerului. Este vorba despre un dispozitiv românesc, suntem prima instituţie publică din România care folosim şi testăm aceste dispozitive care au autorizaţie de la Ministerul Sănătăţii”, spune Dan Lungu, purtător de cuvânt al Primăriei Ciugud.

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Educatie

To Top