10 august al Franței, mult mai agresiv și mai periculos. Acuzațiile președintelui Emmanuel Macron

06.01.2019
10 august al Franței, mult mai agresiv și mai periculos. Acuzațiile președintelui Emmanuel Macron

Vestele galbene nu s-au potolit nici după ce Emmanuel Macron a amânat sau a renunțat de tot la anumite măsuri fiscale care deranjau pătura socială de mijloc.

Preşedintele Franţei Emmanuel Macron a denunţat o “violenţă extremă” care a ajuns să “atace Republica” în ″actul al VIII-lea″⁣ al ″⁣vestelor gabene″⁣ care a adunat 50.000 de persoane sâmbătă în Franţa. Protestul a fost marcat de violenţe.

În clipa de față nu se știe cine se află cu exactitate în spatele acestei mișcări, care pentru președintele Republicii Franceze nu miroase a bine.

Nu de alta, dar mișcarea nu mai are revendicări clare. Sâmbătă, 5 ianuarie, la Paris au fost noi proteste și au avut loc violențe între protestatari și forțele de ordine.

Unul dintre oamenii revoltați de politicile macroniene s-a repezit la un scutier cu pumnii și l-a lovit puternic, iar acest eveniment a fost sesizat de Macron care a ținut să precizeze că astfel de evenimente trebuie stopate.

Persoana care a lovit un jandarm este un cunoscut sportiv francez, fost campion de box în anii 2000, conform actual17.fr. Site-ul l-a identificat pe bătăuș ca fiind Cristophe Dettinger, în vârstă de 37 de ani.

″Încă o dată, violenţa extremă a ajuns să atace Republica – gardienii, reprezentanţii, simbolurile sale. Cei care comit aceste acte uită inima pactului nostru civic. Dreptatea va fi făcută. Toată lumea trebuie să se reunească pentru dezbatere şi dialog”, a scris preşedintele Republicii pe Twitter.