Connect with us
A murit Pierre Cardin. Celebrul designer avea 98 de ani

Externe

A murit Pierre Cardin. Celebrul designer avea 98 de ani

Celebrul creator de modă Pierre Cardin a murit la vârsta de 98 de ani, conform Le figaro. Anunțul a fost făcut chiar de familia designerului.

Pierre Cardin a fost unul dintre cei mai mari creatori de modă din lume

Designerul a devenit celebru pentru creațiile sale și stilul „space age” care a fost extrem de bine primit de public. Creatorul de modă a fost unul dintre cei mai respectați în această industrie, iar creațiile sale sunt considerate a fi evergreen.

Pierre Cardin s-a născut în anul 1922 în Italia, însă de mic copil el a locuit în Franța, unde de astfle a dezvoltat și dragostea față de domeniul în care a activat. El s-a stins din viață la vârsta de 98 de ani, într-un spital din Neuilly, în vestul Parisului.

Momentul care l-a consacrat pe creator a fost în 3 septembrie 1951, cât a uimit pe toată lumea cu creațiile sale pentru un bal mascat la Palazzo Labia în Veneția. Atunci cele 30 de costume create de el au făcut senzație, mai ales că evenimentul era considerat la vremea respectivă petrecerea secolului.

Abia doi ani mai târziu, designerul Pierre Cardin a început să creeze „haute couture”. Tot el este cel care a lansat pentru prima oară ideea de haine unisex, care a prins foarte bine la public și are mare succes și în zilele noastre.

Cunoscut pentru fascinaţia sa faţă de spaţiu şi viitor, puternic înrădăcinată în anii 1960 şi 1970, exprimată prin celebra rochie Cosmos sau prin salopetele sale raiate purtate sub fustele cu bretele, Cardin spunea în cartea „Pierre Cardin”, scrisă de colaboratorul său apropiat Jean-Pascal Hesse şi publicată în 2017: “Haina pe care o prefer este cea pe care o inventez pentru o viaţă care nu există încă, lumea de mâine”.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top