Connect with us
Sora Candida Bellotti, cea mai bătrână călugăriță din lume, a murit la vârsta de 110 ani. Ea a fost apreciată în întreaga lume catolică.

Externe

A murit sora Candida Bellotti, cea mai bătrână călugăriță din lume. Povestea sa remarcabilă

Lumea creștină este în doliu după ce cea mai bătrână călugăriță din lume, sora Candida Bellotti, a încetat din viață la onorabila vârstă de 110 ani.

Apreciată și de Papa Francis, călugărița cu origini venețiene își aniversase ziua de naștere pe 20 februarie, fiind sărbătorită printr-un banchet organizat de surorile camilliene, în prezența Episcopului de Lucca. La finalul săptămânii trecute, ea s-a ridicat la Ceruri, la Lucca, în sediul Slujitoarelor Bolnavilor, unde trăia din anul 2000, relatează ercis.ro.

„A părăsit acest pământ cu seninătatea care a caracterizat-o mereu în cei 110 ani ai săi de viață”, au scris surorile într-un comunicat.

Candida Bellotti și-a dedicat întreaga viață lui Dumnezeu și îngrijirii celor aflați în nevoie. I-a îngrijit pe cei bolnavi în spitale, case de odihnă și a fost un promotor al sănătății și educației sanitare de bază.

Născută într-o familie catolică, cu origini modeste, fiind a treia din cei zece copii pe care părinții săi i-au avut, ea a fost croitoreasă în tinerețe, dar a fost atrasă de cele sfinte.

La 24 de ani a intrat în Institutul Slujitoarelor Bolnavilor din Lucca și a lucrat ca infirmieră, având grijă de bolnavii nevoiași. Paralel cu activitatea cu bolnavii, s-a dedicat formării tinerelor surori. Sora Candida a continuat să se dedice tinerilor și după ce s-a retras, la 93 de ani, în casa-mamă din Lucca a Institutului. „Să aveți încredere în viitor și angajați-vă la maxim pentru a realiza dorințele voastre”, le recomanda noilor generații.

Fire mereu zâmbitoare și plină de bunătate, ea devenit o preferată a jurnaliștilor din Italia și a lumii catolice.

„A asculta glasul lui Cristos și a fi docili față de voința Sa. În toată viața mea m-am gândit mereu: acolo unde Domnul mă pune, acela este locul just pentru mine”, obișnuia aceasta să spună.

De-a lungul vieții sale, a trecut prin succesiunea a zece papi. Pe Papa Francisc, ea l-a întâlnit în urmă cu trei ani în timpul unei Liturghii în Casa Santa Marta, din Vatican, cu ocazia celor 400 de ani de la moartea Sfântului Camil de Lellis și a celei de-a 107-a aniversări a ei. Suvernaul Pontif a binecuvântat-o și a glumit cu ea.

Sora Candida va fi înmormântată la Preasfânta Treime din Lucca.

Citește și: Papa Francisc a dat ordinul care schimba intreaga LUME!
Citește și: Doliu în ortodoxia română. A murit un preot apreciat!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top