Connect with us
Israel. Aplicație pentru telefonul mobil care avertizează dacă te apropii de o persoană infectată cu coronavirus

Externe

Aplicația din Israel care-ți spune dacă ești lângă un bolnav de coronavirus

Israelul a luat măsuri drastice pentru a combate infectarea populației cu coronavirus. A fost creată o aplicație pe care o poate descărca toată lumea care informează cetățenii dacă se află lângă un pacient bolnav cu coronavirus, aflat in izolare sau în carantină.

Cum se numește aplicația

Aplicaţia, intitulată „Maguen” (scut), se poate descărca gratuit de pe site-ul Ministerului Sănătăţii şi a fost dezvoltată pentru a frâna răspândirea bolii în Israel. Aici, s-au înregistrat aproximativ 1.200 de cazuri şi deocamdată un singur deces.

Cum funcționeză aplicația

„Această aplicaţie va prelua datele de localizare şi le va compara cu locuri prin care au trecut persoane contaminate cu noul virus”, se arată în instrucţiunile programului, care precizează că utilizatorul va primi o notificare în cazul în care acesta ajunge în locuri prin care a trecut vreo persoană afectată de această boală.

Sistemul Maguen conţine date de localizare a celor infectaţi şi a persoanelor care au intrat în contact cu ei, o informaţie ce cuprinde inclusiv deplasările lor cu două săptămâni înainte de punerea diagnosticului. Aceste date rămân înmagazinate în telefon şi sunt împărtăşite cu Ministerul Sănătăţii, însărcinat cu lansarea alertelor pertinente

Aplicația este folosită și pentru lupta antitero

Autorităţile israeliene utilizează aceste mijloace tehnice ale serviciilor secrete pentru a urmări prin intermediul mobilelor locurile prin care au fost bolnavii (cu două săptămâni înainte testarea pozitivă) şi a persoanelor suspectate că ar putea fi infectate. Utilizarea acestui instrument, care se foloseşte în lupta antitero, a fost criticată ca urmare a atingerii aduse dreptului la intimitate a persoanelor, conform DIGI24.ro.

Continue Reading
You may also like...

Emanuel Laurențiu - redactor. Colegul nostru redactează știri în domeniile știri interne, știri externe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top