Connect with us

Externe

Atac în gară, în această seară! Trei femei au fost atacate cu un cuțit

O agresiune cu armă albă a avut loc în această duminică după-amiază în gara din Mulhouse, în regiunea Alsacia, în nord-estul Franţei.

Potrivit deputatului de Haut-Rhin, Bruno Fuchs, o primă femeie a fost înjunghiată în spate în jurul orei locale 15:15 în incinta gării. Femeia, de naţionalitate germană, era „împreună cu fiica sa care nu a fost rănită”, precizează alesul citat.

Deputatul informează că, ajungând în faţa gării, agresorul a înjunghiat în zona abdomenului o altă femeie, rănind-o grav. Un medic, care se afla în gară în acel moment, a acordat primul ajutor celor două rănite, după care acestea au fost transportate la spital.

O a treia femeie, în vârstă de 22 de ani, a fost de asemenea agresată. Ea a avut timp să se elibereze din mâinile agresorului, fără a fi rănită şi doar îmbrăcămintea i-a fost sfâşiată.

Atacatorul, calificat drept „dezechilibrat” de o sursă poliţienească, reuşise să fugă, dar a fost ulterior reţinut şi plasat în arest preventiv, relatează France Bleu.

1.082 de persoane au fost interpelate sâmbătă la Paris, în cursul protestului ”vestelor galbene”

Forţele de ordine franceze au procedat la un număr record de 1.082 de interpelări sâmbătă la Paris, cu ocazia unei noi acţiuni de mobilizare a ”vestelor galbene”, marcată de violenţe, potrivit cifrelor difuzate duminică de Prefectura Parisului, relatează AFP.

Acest bilanţ este net superior comparativ cu precedenta mobilizare, pe 1 decembrie, în cursul căreia au fost interpelate 412 persoane.

Pe ansamblul ţării, Ministerul francez de Interne a indicat duminică faptul că 1.723 de persoane au fost interpelate, dintre care 1.220 au fost plasate în arest.

Citește și: Val de proteste în Paris! Autoritățile sunt în alertă maximă

Ministerul a precizat de asemenea că 136.000 de persoane au participat la manifestaţiile ”vestelor galbene” sâmbătă, fiind un nivel de mobilizare asemănător celui din sâmbăta precedentă.

Primăria Parisului a estimat că sâmbătă s-au înregistrat însă mai multe pagube materiale decât în urmă cu o săptămână.

”Sunt mai multe pagube după ziua de ieri decât în urmă cu o săptămână”, a declarat duminică Emmanuel Gregoire, prim-adjunctul primarului Parisului, socialista Anne Hidalgo, însărcinat cu bugetul capitalei.

El consideră că este ”mult mai important costul economic”, îndeosebi pentru că foarte multe magazine au fost închise într-o perioadă în care în mod tradiţional au loc cumpărăturile înainte de sărbători.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top