Connect with us
Atac sinucigaș în Nangarhar, Afghanistan, pe 17 iunie. Cel puțin 14 persoane au murit pe loc

Externe

Atac sinucigaș în Nangarhar, Afghanistan, pe 17 iunie. Cel puțin 14 persoane au murit pe loc

La numai o zi de la un atac sinucigaș, locuitorii din Afghanistan au parte de o nouă tragedie. Cel puţin 14 persoane au fost ucise şi alte 45 au fost rănite într-un atentat sinucigaş comis duminică în faţa biroului guvernatorului provinciei Nangarhar, în estul Afganistanului.

Atacul, comis în oraşul Jalalabad, nu a fost deocamdată revendicat. Biroul guvernatorului provinciei Nangarhar se află lângă consulatul Indiei.

Oficialul afgan a afirmat că atacatorul i-a vizat pe talibani, pe civili şi pe bătrânii care plecau din complexul în care se află şi biroul guvernatorului, după un eveniment care marca finalul Ramadanului.

Acest nou atac a avut loc în momentul în care talibanii au anunţat duminică că nu vor prelungi armistiţiul de trei zile instituit la sfârşitul acestei săptămâni, ce acoperă sărbătoarea Eid, care marchează sfârşitul postului Ramadanului, şi că intenţionează să reia de luni luptele, relatează AFP.

Citește și: Atac armat în New Jersey pe 17 iunie. Un bărbat a deschis focul la un festival de arte

„Încetarea focului se încheie în această seară (duminică) şi operaţiunile noastre vor fi reluate. Nu intenţionăm să prelungim armistiţiul”, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Preşedintele afgan Ashraf Ghani a anunţat sâmbătă prelungirea armistiţiului de către forţele guvernamentale şi le-a cerut talibanilor să facă acelaşi lucru.

Sâmbătă, 36 de persoane au fost ucise într-un atentat sinucigaş cu bombă comis tot în provincia Nangarhar, într-un loc unde se sărbătorea finalul Ramadanului şi a doua zi a încetării focului între militanţii talibani şi trupele guvernamentale, atentat revendicat de gruparea Statul Islamic.

Te-ar putea interesa și: Afghanistan: Atac sinucigaș în Nangarhar, cel puțin 20 de persoane au fost ucise

Atac deosebit de grav pe 16 iunie în Afghanistan. Cel puţin 20 de persoane au fost ucise şi alte 16 rănite într-un atentat sinucigaş cu bombă comis sâmbătă într-un loc unde se sărbătorea finalul Ramadanului.

‘În jurul orei (locale) 17:30, în localitatea Ghazi Amanulah Khan din districtul Rodat, un insurgent sinucigaş care se deplasa pe jos şi-a detonat explozivii între un grup de talibani şi civili care se reuniseră pentru a sărbători încetarea focului’, a declarat agenţiei spaniole de presă un purtător de cuvânt al guvernului provincial.

Printre victime se numără combatanţi talibani, membri ai trupelor de securitate şi civili. Citește continuarea AICI.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top