Connect with us
Cei care nu respectă regulile de circulație vor fi amendați prin SMS! În plus, poza va fi afișată pe un ecran uriaș

Externe

Cei care nu respectă regulile de circulație vor fi amendați prin SMS! În plus, poza va fi afișată pe un ecran uriaș

Poliţia rutieră din oraşul chinez Shenzhen, din sudul ţării a anunțat că va amenda pietonii care nu au respectat regulile de circulaţie prin SMS şi le va afişa feţele pe un ecran gigant pentru a-i expune oprobiului public.

Graţie tehnologiei inteligenţei artificiale şi recunoaşterii faciale, „infractorii” nu numai că vor fi identificaţi public şi făcuţi de ruşine, ci şi vor primi mesaje pe telefon însoţite de o amendă.

Intellifusion, o companie de inteligenţă artificială cu sediu la Shenzhen, este cea însărcinată cu furnizarea acestei tehnologii poliţiei, astfel încât pe marile panouri amplasate în intersecţii să fie afişate feţele celor care au comis abateri.

În prezent se negociază cu operatorii locali de telefonie mobilă şi reţelele de socializare precum WeChat şi Sina Weibo pentru a dezvolta un sistem prin care pietonii să primească un SMS imediat ce vor încălca regulile de circulaţie rutieră.

„Traficul pietonilor a fost mereu o problemă în China şi poate fi cu greu rezolvat, doar aplicând amenzi sau făcând poze infractorilor. Însă o combinaţie între tehnologie şi psihologie poate reduce semnificativ infracţiunile”, a declarat Wang Jun, directorul pentru afaceri comerciale al companiei.

Oraşele mari din China precum Beijing sau Shanghai folosesc deja inteligenţa artificial şi tehnologia recunoaşterii faciale pentru a reglementa traficul şi a-i identifica pe şoferii care încalcă legislaţia rutieră.

Tehnologia recunoaşterii faciale identifică o persoană, graţie unei baze de date şi afişează o imagine a infracţiunii însoţită de numele şi numărul de buletin al individului.

ȘTIRE ASEMĂNĂTOARE: Ce au descoperit inspectorii OPC în depozitul acestui om, i-a făcut sa-i aplice o amendă record!

Patronul unui depozit din Constanța a fugit cu peștele expirat în timpul unui control al inspectorilor de la Protecția Consumatorului.

Vezi și: Momentul în care motorul unui avion plin cu români ia FOC!

Ce au descoperit inspectorii OPC în depozitul acestuia i-a revoltat și i-a făcut pe aceștia să îi aplice o amendă record de 30.000 de lei. Descoperirea acestora poate fi văzută în videoclipul de mai jos!

CITEȘTE ȘI: Primarul orașului Sfântu Gheorghe, amendat că nu arborează drapelul național. Prima reacție a lui Antal Arpad:
AVERTISMENT OFICIAL! Persoanele care folosesc acest tip de telefon riscă o amendă de 5000 de lei!

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top