Connect with us
Colet suspect la Palatul Westminster! Poliția britanică, în alertă

Externe

Colet suspect la Palatul Westminster! Poliția britanică, în alertă

Un colet suspect sosit la Palatul Westminster (sediul parlamentului),  a pus poliția londoneză în alertă, iar o femeie este examinată ca măsură de precauţie. Incidentul este ultimul dintr-o serie de incidente pe care premierul britanic, Theresa May, le-a calificat drept ‘odioase’, relatează joi agenţia Reuters.

”Am fost chemaţi pentru un colet suspect trimis unui birou la Palatul Westminster”, a declarat o purtătoare de cuvânt a poliţiei metropolitane. ‘‘Ofiţeri specializaţi sunt la faţa locului şi coletul este cercetat. O femeie este examinată ca măsură de precauţie’‘, a adăugat ea.

Un purtător de cuvânt al Camerei Comunelor (camera inferioară a parlamentului britanic) a confirmat faptul că poliţia face investigaţii, dar a precizat că nu poate oferi alte detalii.

În ultimele săptămâni au fost examinate mai multe colete suspecte trimise unor birouri la parlamentul britanic cu o substanţă suspectă, ce ar fi fost trimisă şi la un palat regal, presa relatând că ea ar fi fost destinată Prinţului Harry şi logodnicei lui, americanca Meghan Markle.

Poliţia a fost alertată în ultimele zile în legătură cu o serie de pachete suspecte expediate birourilor parlamentare ale unor aleşi musulmani, dar, până în prezent, toate s-au dovedit a fi inofensive.

TE-AR PUTEA INTERESA ȘI: Mărturisiri şocante despre atentatul din Florida. Ce spun foştii colegi ai lui Nicholas

Atacul sângeros de la liceul din Florida putea fi evitat. Foştii colegi ai atacatorului de la liceul din Florida au prevăzut că va face un gest extrem, iar profesorii fuseseră avertizaţi după ce i-au fost găsite gloanţe în ghiozdan.

Foştii colegi de şcoală ai atacatorului de la Liceul Douglas High School din Florida, soldat cu 17 morţi, Nicholas Cruz, în vârstă de 19 ani, au spus că „toată lumea a prezis” că ar putea „face ceva” asemănător cu ce s-a întâmplat miercuri după-amiază şi că unii dintre copii se temeau de el, scrie The Guardian.

Cruz fusese exmatriculat de la liceul Marjory Stoneman Douglas din Parkland, Florida, din motive disciplinare, conform şerifului din Broward County, Scott Israel.

Israel a declarat că Cruz era înarmat cu cel puţin o puşcă

„Avea nenumărate încărcătoare. Avea un AR-15, nu ştiu dacă o avea şi pe a doua” a spus şeriful.

Dakota Mutchler, de 17 ani, a spus că era prieten cu atacatorul, dar că la un moment dat Cruz a început „să devină din ce în ce mai ciudat aşa că am tăiat orice legătură cu el”. Mutchler a spus că Cruz posta pe reţelele sociale despre uciderea animalelor şi vorbea despre arme şi antrenamente de tras la ţintă.

„Toată lumea din liceu care îl ştia, îl bănuia de lucruri de acest gen. Când cineva este exmatriculat, nu te aştepţi să se mai întoarcă. Dacă sunt exmatriculaţi, nu îi mai vezi. Dar bineînţeles, el s-a întors”, a spus Mutchler.

El a adăugat şi că s-a oprit din a vorbi cu suspectul după ce „a început să o urmărească pe o prietenă şi să o ameninţe”.

Cruz era angajat la un magazin de lângă şcoală, a spus Mutchler

Victoria Olvera, altă elevă în cadrul liceului a spus: „La început, era drăguţ. Dar mai târziu, s-a schimbat. Din punctul meu de vedere, era exact ca un viitor atacator”.

Un alt elev al şcolii, care a vorbit cu CNN dar a ales să rămână anonim a spus: „Mulţi oameni spuneau că el o să fie. Toţi copiii glumeau … spuneau despre el că el e cel care a dat-o în bară la şcoală, dar se pare că toată lumea a prezis ce s-a întâmplat. E o nebunie”.

Joshua Charo, un fost coleg în vârstă de 16 ani, a spus că singurul subiect despre care vorbea Cruz erau „armele, cuţitele şi vânătoarea”. El a adăugat: „Nu pot să spun că sunt şocat. Dacă ne uităm la trecutul lui, pare genul de copil care ar face aşa ceva”.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top