Connect with us
David Rockefeller, cel mai bătrân miliardar din lume, a murit la vârsta de 101 ani, în somn, la locuința sa din Pocantico Hills.

Externe

David Rockefeller, cel mai bătrân miliardar din lume, a murit

David Rockefeller, cel mai vârsnic miliardar din lume, a murit luni, la vârsta de 101 ani, relatează presa de peste Ocean.

Rockefeller a murit în somn în locuinţa sa din Pocantico Hills, New York, potrivit unui purtător de cuvânt.

Miliardarul era cel mai tânăr din cei şase copii ai lui John D. Rockefeller Jr. şi nepotul co-fondatorului Standard Oil, John D. Rockefeller.

În 2015, Forbes a estimat averea lui David Rockefeller la 3 miliarde de dolari.

Pentru a marca împlinirea vârstei de 100 de ani, Rockefeller a donat 1.000 de acri de teren de lângă un parc naţional statului Maine.

Citește și: A murit strivit de sânii partenerei în timp ce făcea sex

Aspecte din educaţia primită de fraţii Rockefeller au devenit faimoase, inclusiv o alocaţie de 25 de cenţi, din care copiii trebuiau să şi pună deoparte pentru caritate şi economii, precum şi ideea că averea aduce şi o mare responsabilitate.

Doi dintre fraţii săi au deţinut funcţii alese: Nelson Rockefeller a fost guvernator al statului New York, iar Winthrop Rockefeller al statului Arkansas.

David Rockefeller şi-a exercitat puterea şi influenţa fără să deţină funcţii publice, iar între proiectele sale s-a aflat promovarea proiectului de construcţie a World Trade Center.

Spre deosebire de franţii săi John D. III şi Laurance, care au evitat publicitatea şi s-au ocupat de filantropie, David Rockefeller s-a ocupat de afaceri şi le-a promovat în întreaga lume.

Cine a fost David Rockefeller

David  Rockefeller a absolvit Universitatea Harvard în 1936 şi studii doctorale la Universitatea din Chicago în 1940. A servit în armata americană în al doilea război Mondial şi a promovat ulterior în conducerea Chase Bank. Banca a fuzionat cu The Manhattan Company în 1955, unde a fost preşedinte şi director general timp de opt ani.

Rockefeller s-a întâlnit cu peste 200 de lideri din peste 100 de ţări şi a fost deseori tratat ca un şef de stat.

În ultimii ani, Rockefeller a încercat să readucă influenţa familiei în Rockefeller Center, vândut în mare parte unor investitori japonezi în anii 1980. În cele din urmă, a organizat un grup de investitori pentru cumpărarea unei participaţii de 45% la proprietate.

În 1998, Rockefeller a primi Medalia Prezidenţială a Libertăţii, cea mai înaltă distincie civilă din SUA, pentru activităţile sale filantropice şi de altă natură.

Rockefeller s-a căsătorit cu Margaret McGrath (decedată în 1996) în 1940, cu care a avut şase copii.

2 Comments

2 Comments

  1. ANA MARIA

    2017-03-23T14:20:38+02:00 at 14:20

    PACAT CA A MURIT,DUMNEZEU SA-L IERTE.

  2. alex

    2017-03-21T00:26:58+02:00 at 0:26

    pe naiba a fost un om obsedat de avere si il durea in cot de actiuni filantropice

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top