Connect with us
Doi deținuți români au impresionat Italia după ce au salvat o fată de la înec! Vor fi decorați

Externe

Doi deținuți români au impresionat Italia după ce au salvat o fată de la înec! Vor fi decorați

Doi deținuți români au salvat o fată de la înec în Italia și vor fi decorați. Cei doi, în vârstă de 37 și 45 de ani, aveau permisiunea de a lucra în afara penitenciarului, și au zărit-o pe fata care era la un pas să se înece. Fără să stea pe gânduri, au lăsat tot ce aveau de făcut, au intrat în apă și au scos adolescenta la mal. Datorită intervenției lor prompte, fata nu a mai avut nevoie de intrevenția medicilor.

Doi deținuți români au impresionat Italia după ce au salvat o fată de la înec! Vor fi decorați

Cei doi deținuți români au devenit eroi în Italia după ce au salvat sâmbătă, 22 august, o adolescentă de 13 ani care a fost l un pas să se înece. Aceasta înota în apele Mării Tireniene din jurul insulei Pianosa, provincia Livorno.

Potrivit publicației Il Telegrafo, cei doi au sărit în apă și au scos fata la mal. Totul s-a întâmplat sâmbătă, în jurul orelor 17.20, când fata în vârstă de 13 ani, originară din Montespertoli, provincia Florența, se afla în apa mării. Adolescenta era la aproximativ 100 de metri distanță de plajă, iar la un moment dat a fost înțepată de o meduză. S-a speriat, nu a mai reușit să înoate, și a început să strige după ajutor, scrie StiriDiaspora.ro.

Din fericire, strigătele ei au ajuns la cei doi deținuți români care lucrau la un hotel din apropiere. Ei nu au ezitat și au fugit în mare să o salveze. Imediat au scos-o la mal, iar adolescenta și-a revenit fără să mai fie nevoie de intervenția personalului medical.

Gestul deținuților români a avut ecou în întreaga peninsulă. Cei doi au reușit să impresioneze prin spiritul lor civic, în ciuda condiției sociale în care se află momentan.

Pentru intervenția lor, cei doi vor fi decorați de autoritățile din Italia.

„Este o demonstrație clară despre modul în care o închisoare re-educativă ca a noastră determină un comportament lăudabil din partea prizonierilor. Evident, sunt satisfăcut de intervenția lor care ne dă speranță pentru viitoarea reintegrare a acestora în societate. Voi propune decorație pentru ei”, a declarat Francesco D’Anselmo , directorul închisorii Porto Azzurro.

 

Continue Reading
You may also like...

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top