Connect with us

Externe

Donald Trump, primul discurs ca președinte al Statelor Unite: „Nu veți mai fi ignorați vreodată!”

Donald Trump a susținut primul discurs ca președinte al Statelor Unite ale Americii. Republicanul a devenit, vineri, 20 ianuarie, cel de-al 45-lea președinte al SUA.

Ceremonia a fost deschisă de senatorului de Missouri, Roy Blunt, care conduce comitetul de învestire a președintelui.

Discursul lui Donald Trump:

Domnule șef al Curții Supreme, domnule președinte Bush, domnule președinte Obama, oameni ai lumii, vă mulțumesc. Noi cetățenii Americii suntem aici într-un mare efort național pentru a ne reconstrui țara și a ne ține promisiunile făcute. Vom hotărâ care va fi drumul Americii pentru mulți, mulți ani.

La fiecare 4 ani ne adunăm pe aceste trepte pentru a face un transfer pașnic de putere. Mulțumim familiei Obama pentru acest transfer. Au fost extraordinari.

Nu este vorba doar de un transfer de putere de la o administrație la alta, de la un partid la altul, vă dăm puterea înapoi vouă, poporului. Pentru prea multă vreme un grup mic a condus iar costurile le-a suportat poporul.

Politicienii au prosperat dar fabricile s-au închis. Establishment-ul s-a protejat pe el însuși fără sa îi apere pe cetățeni. Triumfurile nu au fost și ale voastre. Dacă ei sărbătoreau, voi aveați puține motive să faceți la fel. Toate astea se schimbă aici și acum. Acesta este momentul vostru. El vă aparține. Momentul acesta aparține tuturor celor care sunt aici, este sărbătoarea dumneavoastră pentru că Statele Unite sunt țara dumneavoastră.

Ceea ce contează cu adevarat nu este numele partidului care conduce ci ca aceasta administrație va fi controlata de popor. Aceasta zi va fi una memorabila, în care oamenii au început sa își țină din nou destinele în mână. Oamenii din țara asta nu vor mai fi uitați.

Ați venit cu milioanele să faceți parte dintr-o mișcare istorica. În centrul acestei mișcări se află o convingere naționala: americanii vor școli bune pentru copii, cartiere sigure și locuri de muncă bune. Acestea sunt niște cereri rezonabile. Sistemul de educație inundat de bani îi lasă pe studenții tineri și frumoși lipsiți de orice cunoștințe, drogurile au luat prea multe vieți. Acesta carnagiu se oprește chiar aici, chiar acum.

Suntem o singură națiune, durerea unora este durerea tuturor, succesele unuia sunt succesele noastre, avem o singură inima, un singura cămin și un singur destin măreț și glorios.

Timp de multe decenii am permis industriilor sa se îmbogățească.  Am aparat granițele altora refuzând să le apăram pe ale nostre și am cheltuit multe miliarde de dolari în străinătate, deși infrastructura Americii se prăbușea. Am făcut ca alte țări să se îmbogățească în timp ce noi am suferit. Fabricile s-au închis și nimeni nu s-a gândit la milioanele de lucrători care au rămas în urma. Bogăția clasei mijlocii a fost redistribuită în întreaga lume. Ăsta a fost trecutul. Acum privim spre viitor.

Ne-am adunat aici ca să luăm o hotărâre care va fi auzită pretutindeni. Din aceasta zi o noua viziune ne va guverna. Din aceasta zi America va fi pe primul loc.

Fiecare hotărâre va fi făcută în beneficiul lucrătorilor americani și a familiilor americane. Protecția ne va duce la prosperitate și tărie mai mare. Voi lupta până la ultima suflare și nu vă voi dezamăgi niciodată. America va începe din nou să câștige cum nu a mai făcut-o vreodată.

Vom reînființa locuri de munca, ne vom readuce bogăția și visele. Vom construi noi drumuri și autostrăzi și poduri și tuneluri și căi ferate. Vom face ca toți oamenii să nu mai depindă de serviciile sociale. Vom urma două reguli singuri: cumpăra ce e produs în America și angajează americani.

Vom căuta să avem relații de prietenei cu alte țări pentru că înțelegem că fiecare are dreptul să se pună pe primul loc. Noi vom străluci, ca toată lumea să ne poată urma exemplul. Vom eradica terorismul de pe fața pământului.

La temelia politicilor noastre se vor afla loialitatea și credința în SUA, care ne va permite să descoperim loialitatea către toți. Dacă vă deschideți inima spre patriotism, veți vedea că nu există prejudecăți.

Trebuie să spunem clar ce avem pe suflet, să avem dezbateri oneste dar să fim solidari. Când America este unită este de neoprit. Nu trebuie să se teama nimeni.

Suntem și vom fi mereu protejați. Mai ales, vom fi protejați de Dumnezeu.

În final, trebuie să visăm măreț și să știm că o națiune nu trăiește decât când face eforturi. Nu mai acceptăm politicieni care se plâng mereu și nu fac nimic să rezolve situația.

S-a terminat cu vremea vorbelor goale. Nu permiteți nimănui să vă spună că nu se poate face așa. Dacă suntem inimoși vom reuși să rezolvam orice problemă.

Să nu uitam că fie că suntem de culoare sau albi, avem cu toții sânge de aceeași culoare. Avem cu toții aceleași libertăți glorioase și suntem cu toții sub steagul glorios al Americii. Fie că un copil se naște la oraș sau câmpie el privește la același cer.

Le spun tuturor americanilor: nu veți mai fi ignorați vreodată! Vocea, speranțele și străduințele vor defini destinul Americii. Curajul, bunătatea și dragostea voastră ne va îndruma.

Vom face America mândră, bogată, sigură, și da, împreună vom face ca America sa fie măreață. Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

Dumnezeu să binecuvânteze America!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top