Connect with us
Două fetițe kamikaze de aproximativ 7 - 8 ani și-au detonat duminică dimineța încărcăturile explozive într-o piață extrem de aglomerată din orașul Maiduguri, în nord-estul Nigeriei.

Externe

Două fetițe kamikaze și-au detonat încărcăturile explozive într-o piață din Nigeria

Două fetițe kamikaze de aproximativ 7 – 8 ani și-au detonat duminică dimineța încărcăturile explozive într-o piață extrem de aglomerată din orașul Maiduguri, în nord-estul Nigeriei.

Cel puțin 17 persoane au fost rănite.

Abdulkarim Jabo, un membru al miliției civile din Maiduguri, capitala statului Borno, a declarat că fetițele aveau în jur de „7 sau 8 ani”. Serviciile de urgență au confirmat atacul. Acestea au precizat că au evacuat 17 răniți „cu răni mai mult sau mai puțin grave”. De asmenea, au fost evacuate și cadavrele celor două fetițe.

„Fetitele au trecut pe lângă mine fără a trăda nicio emoție. Am încercat să vorbesc cu una dintre ele, însă nu mi-a răspuns. Am crezut că își căutau mama”, a afirmat Jabo. „Ea s-a îndreptat către vânzătorii de păsări și și-a detonat centura explozivă”, a mai spus el.

2 fetițe kamikaze au fost descoperite de anchetatori printre răniți

În timp ce vânzătorii le ofereau ajutorul răniților, s-a produs și cea de-a doua explozie.

„Am evacuat 17 persoane rănite. Corpurile mutilate ale celor doua fetițe kamikaze au fost și ele evacuate”, a declarat Bello Dambatta de la agenția locală pentru gestionarea situațiilor de urgență.

Tot astăzi, un alt incident a îndurerat Nigeria. Cel puţin 200 de oameni au murit în oraşul Uyo din sudul Nigeriei, după ce o biserică s-a prăbuşit.

Citește și: Acoperiș prăbușit peste credincioși într-o biserică din Nigeria. 160 de persoane au murit, până acum
Biserica Reigners din Uyo, capitala statului Akwa Ibom, se afla încă în construcţie. Muncitorii s-au grăbit să o termine la timp pentru ceremonia de sâmbătă. Fondatorul Akan Weeks urma să devină episcop, iar sute de credincioși erau prezenți.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top