Connect with us
Cel puțin 26 de persoane au fost ucise de o explozie care a avut loc, duminică, într-o biserică coptă din nordul Egiptului în timp ce era celebrată slujba de Florii.

Externe

Explozii în biserică, de Florii! Sunt zeci de victime

UPDATE 19.00

Gruparea jihadistă Stat Islamic (ISIS) a revendicat atacurile comise duminică asupra a două biserici creştine din Egipt şi soldate, conform unui bilanţ provizoriu, cu 41 de morţi şi peste o sută de răniţi, relatează agenţiile internaţionale de presă, potrivit Agerpres.ro

UPDATE 16.00
Sunt 41 de morți și 92 de răniți în urma celor două explozii în cele două bierici din Egipt.

UPDATE 14.30:
O nouă explozie a avut loc în această dimineață în fața catedralei copte din orașul Alexandria. Din primele informații, cel puțin trei persoane au murit în urma exploziilor.

UPDATE 12.15

Sunt cel puțin 26 de morți și zeci de răniți. Mai mulți martori susțin că s-au auzit două explozii.

Cel puțin 26 de persoane au fost ucise de o explozie în biserică,  care a avut loc, duminică, într-o biserică coptă din nordul Egiptului în timp ce era celebrată slujba de Florii.

Potrivit presei locale, cel puțin 40 de persoane au fost rănite în biserica Mar Grigis din Tanta, o localitate aflată la 96 de kilometri nord de Cairo, anunță publicația al-Ahram, citată de CNN.


Copții din Egipt, care țin de Biserica Ortodoxă din Alexandria, sunt cea mai mare comunitate creștină din Orientul Mijlociu. În trecut, comunitatea lor a mai fost vizată de atentate sângeroase.

Pe 11 decembrie 2016, o altă bombă a explodat

Pe 11 decembrie 2016, o altă bombă a explodat într-o biserică ortodoxă coptă din Egipt. Atunci, cel puțin 25 de persoane au fost ucise.

Explozia s-a produs atunci în jurul orei locale 10, chiar în timpul slujbei de duminică, în biserica Sfinții Petru și Pavel, adiacentă catedralei copte Sfântul Marc, potrivit presei locale.

Articole pe aceeași temă:

Atentat terorist în Cairo, la Catedrala Coptă. Cel puțin 20 de persoane au murit. Atentatul nu a fost revendicat

 

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top