Connect with us
Un jurnalist polonez a fost bătut într-un studio de televiziune din Rusia, pentru că a lăudat România. În cadrul emisiunii se discuta...

Externe

Jurnalist bătut într-un studio de televiziune din Rusia, pentru că a lăudat România- VIDEO

Un jurnalist a fost bătut într-un studio de televiziune din Rusia, pentru că a lăudat Roomânia. În cadrul emisiunii se discuta pe tema salariilor din țările est-europene. Jurnalistul din Polonia a lăudat faptul că salariile din România sunt mai mari decât în Rusia, relatează Digi24.

Jurnalistul polonez se numește Tomasz Maciejczuk. Acesta participat în emisiunea din Rusia numită „Votează corect”. În cadrul acestei emisiuni el a afirmat: „ucrainienii vor să trăiască ca niște oameni normali, nu într-o țară de rahat ca în Rusia”.

Emisiunea nu a mai fost difuzată, dar înregistrarea a ajuns pe YouTube, relatează The Moscow Times.

În înregistrare, prezentatorul Roman Babayan i-a aruncat jurnalistului cu o foaie de hârtie în față. Gestul a urmat după ce el a fost întrebat despre salariile din Ucraina. „Voi sunteți cei care trăiți în rahat”, a spus apoi gazda emisiunii.

Jurnalist bătut în Rusia, pentru că a lăudat România

Tomasz Maciejczuk a continuat să laude România: „vorbind despre bani, vreau să felicit România. Știți de ce? Pentru că salariul mediu din România este mai mare decât în Rusia. Este mai mare și în Letonia”.

Discuția a degenerat, iar invitații din platou s-au încăierat, moment în care jurnalistul de la Varșovia a fost lovit cu pumnul.

Cel care l-a lovit este chiar un fost deputat din Parlamentul Ucrainei. Ihor Markov s-a stabilit în Rusia după Maidanul de la Kiev. El este dat în urmărire de poliția ucraineană în legătură cu niște proteste ce au avut loc în Odesa în 2007.

Televiziunea de stat rusă a catalogat întâmplarea ca pe încă un incident rusofob lansat de jurnaliștii străini.

Potrivit Institutului Național de Statistică, în România, salariu mediu net a fost în luna septembrie în valoare de 2094 de lei, cu circa 6 euro mai mare decât în Rusia.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top