Connect with us
Milioane de elevi, nevoiți să dea din nou examene! Subiectele au ajuns pe rețelele de socializare

Externe

Milioane de elevi, nevoiți să dea din nou examene! Subiectele au ajuns pe rețelele de socializare

Milioane de elevi de liceu din India vor trebui să susţină din nou examenele de terminare a studiilor secundare. Testele sunt considerate cruciale pentru admiterea la cele mai prestigioase universităţi din ţară. Se pare că subiectele au ajuns pe reţelele de socializare, potrivit responsabililor locali.

Autorităţile au deschis o anchetă pentru a stabili modul în care la subiectele la matematică şi economie au ajuns pe WhatsApp înainte de examene, a subliniat ministrul indian al educaţiei, Prakash Javadekar.

„Infractorii (…) nu vor fi cruţaţi. Sunt sigur că poliţia îi va prinde în curând. Vă pot asigura că vom îmbunătăţi sistemul şi îl vom face infailibil”, a declarat el reporterilor.

Incidentul survine în contextul în care guvernul indian fusese deja criticat pentru scurgerile din baza sa de date biometrice Aadhaar, care conţine datele personale a peste un miliard de indieni.

În mijlocul unui scandal privind datele prost protejate pe Facebook, guvernul indian şi opoziţia din India se acuză reciproc de folosirea informaţiilor personale ale utilizatorilor.

„2,8 milioane de elevi vor relua examenele! Este o glumă? Cine este responsabil pentru acest haos?„, a scris pe Twitter Rahul Gandhi, membru al Partidului Congresului (opoziţie).

Fraudele la examene sunt extrem de răspândite în India. Printre fraude figurează şi cumpărarea subiectelor în avans în schimbul unei sume.

Sute de persoane, arestate pentru că au oferit copiuțe elevilor

În 2015, sute de persoane au fost arestate în statul Bihar, din estul ţării, după ce au urcat pe pereţii şcolii pentru a le înmâna copiuţe elevilor aflaţi la examene.

De asemenea, în luna mai a anului trecut, o elevă a fost forţată să îşi scoată sutienul în public înainte de un examen pentru a demonstra că nu ascunsese în el copiuţe.

CITEȘTE ȘI: Rezultate Simulare Bac 2018: Note obținute la clasa a XI a și a XII a
Profesorii vor să boicoteze ultima săptămână de școală și examenele naționale. Nemulțumirile dascălilor

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top