Connect with us
Ordonanța Militară nr.10. Ce se întâmplă cu interdicţiile de săptămâna viitoare

Externe

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor turiștilor români din străinătate să revină în țară

Ministerul Afacerilor Externe recomandă tuturor cetățenilor români care se află ca turiști în străinătate să depună demersuri pentru scurtarea șederii și revenirea în țară în cel mai scurt timp, în contextul evoluției la nivel global a infecției cu COVID-19 și a demersurilor altor state.

Având în vedere faptul că măsurile adoptate la nivelul statelor pot afecta inclusiv traficul aerian și pot suferi modificări de la o zi la alta, MAE recomandă contactarea agențiilor de voiaj și a companiilor aeriene în vederea modificării zborurilor și a identificării unor rute alternative pentru retur.

Totodată, MAE subliniază că orice călătorie în străinătate în contextul actual trebuie evaluată cu responsabilitate și din perspectiva riscurilor antrenate de măsurile adoptate de statele de tranzit și destinație și recomandă consultarea informațiilor disponibile pe site-ul MAE și pe paginile de internet ale misiunilor diplomatice și ale oficiilor consulare ale României în străinătate.

De asemenea, MAE face apel la turiștii români care se află în străinătate de a manifesta responsabilitate și subliniază că identificarea de soluții reprezintă un exercițiu comun, o responsabilitate comună.

În același timp, MAE face apel la cetățenii români cu domiciliu sau reședința în străinătate de a respecta cu strictețe recomandările autorităților din aceste state și subliniază că deplasările către România nu sunt recomandate. Aceste deplasări pot fi afectate de restricțiile impuse de statele de tranzit și pot constitui un factor suplimentar de propagare a infecției cu COVID-19, punând astfel în pericol siguranța celor de acasă.

CONTACT REDACTIE Email: cc@smartactivity.ro Telefon: +4021 795 88 02 Dacă ai surprins o știre, scrie-ne pe adresa redactie@huff.ro, unde ne poți trimite imagini foto sau video. Publisher Adrian Vrauko Email: adrian@teotrandafir.com Consultant Anamaria Lembrău, email: anamaria@teotrandafir.com Redactori CATALIN NAE, email: catalin@teotrandafir.com CRISTINA BOSIOC,email: cristina@teotrandafir.com DANIEL ȘUTA, email: daniel@teotrandafir.com Publicitate email: sales@smartactivity.ro Departament VIDEO Producator general – Raluca Oprea email: raluca.oprea@teotrandafir.com Programator Bogdan Iacob / Telefon: 0217958802 Departament Juridic / Legal Cabinet de avocat ROBERT CIUREA email: office@avciurea.ro Director General Adrian Vrauko email: adrian@teotrandafir.com Huff.ro este administrat și deținut de SMART ACTIVITY SRL Date despre companie Adresa de corespondenta: Calea Calarașilor, numarul 173, București, Sector 3 COD FISCAL: RO34042388 CIF: J40/1060/2015 Huff.ro este un site de știri care folosește fluxurile agențiilor de presă: Mediafax, Agerpres, dar și surse proprii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top