Connect with us
Momente CUMPLITE pentru Papa Francisc în Columbia

Externe

Papa Francisc: Toți preoții catolici pot ierta păcatul avortului

Papa Francisc a extins puterea de a ierta păcatul avortului la nivelul tuturor preoților romano-catolici. Acest drept era rezervat doar episcopilor și duhovnicilor cu rang special.

„Vreau să reafirm cu fermitate că avortul este un păcat grav, deoarece înseamnă sacrificarea unei vieţi nevinovate. Însă, nu există niciun păcat la care mila Domnului nu poate să ajungă şi pe care nu poate să îl şteargă atunci când găseşte o inimă care se căieşte şi care vrea să se reîmpace cu Dumnezeu”, se arată într-un document al Papei Francis, intitulat „scrisoare apostolică”.

”Aşadar ofer tuturor preoţilor, în virtutea ministeriatului lor, facultatea de a le absolvi de vină pe toate persoanele care au comis păcatul de a face avort.

Dispoziţia pe care o anunţasem deja în această privinţă a fost în acest fel extinsă”, a conchis Suveranul Pontif.

Citește și: Moment emotionant cu Papa Francisc la Auschwitz. Ce a facut Suveranul Pontif VIDEO

Inițial, Papa Francisc acordase preoților catolici această putere în perioada Anului Sfânt. Acesta durează de pe 8 decembrie până pe 20 noiembrie.

Păcatul avortului la catolici

Păcatul avortului este considerat foarte grav de romano-catolici. În trecut, doar un episcop sau duhovnic special putea ierta acest păcat.  Potrivit doctrinei catolice, avortul este un păcat grav care atrage excomunicarea.

În anul 2015, Papa Francisc descria „chinul existențial și moral” al femeilor care decid să avorteze. Suveranul Pontif a declarat că s-a întâlnit cu multe femei care „poartă în inimile lor cicatricea acelei decizii agonizante şi dureroase”.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top