Connect with us
Președintele Trump: „Vom vedea dacă Summitul cu Coreea de Nord va mai avea loc, vom insista”

Externe

Președintele Trump: „Vom vedea dacă Summitul cu Coreea de Nord va mai avea loc, vom insista”

Preşedintele american Donald Trump a declarat miercuri că încă nu este clar dacă summitul planificat cu liderul nord-coreean Kim Jong-Un va avea loc, deși a fost anunțat pentru 12 lunie. De asemenea, acesta a spus că va continua să insiste pe denuclearizarea Peninsulei Coreene, relatează Reuters.

„Vom vedea”, le-a spus Trump ziariştilor în Biroul Oval, întrebat dacă preconizatul summit va mai avea loc.

„Nicio decizie, nu am fost înştiinţaţi deloc … Nu am văzut nimic, nu am auzit nimic”, a spus el.

Phenianul nu vrea să fie constrâns să renunţe în mod unilateral la arsenalul său nuclear şi a denunţat miercuri exerciţiile militare comune între Statele Unite şi Coreea de Sud, potrivit Le Figaro.

Citește și: Președintele Coreei de Sud vrea tratat de pace cu Coreea de Nord, pentru a încheia războiul

Regimul nord-coreean a ameninţat miercuri că va anula summitul prevăzut la 12 iunie cu liderul american Donald Trump în Singapore dacă Washingtonul îşi menţine cerinţele pe care le consideră dezechilibrate.

Dacă Washingtonul ‘‘ne cere să renunţăm unilateral la arma nucleară, nu vom mai avea niciun interes pentru discuţii şi va trebui să reconsiderăm dacă să acceptăm viitorul summit între Coreea de Nord şi SUA”, a declarat ministrul adjunct de externe nord-coreean Kim Kye Gwan, citat de agenţia oficială de presă KCNA.

Te-ar putea interesa și: Donald Trump îndeamnă Coreea de Nord să renunțe la tot arsenalul nuclear

Înainte de un summit așteptat de toată lumea cu președintele nord-coreean, preşedintele american, Donald Trump, a îndemnat marţi Phenianul să elimine întreg arsenalul său nuclear.

„Asta înseamnă să se debaraseze de bombele lor atomice. Foarte simplu. Se debarasează de bombele lor atomice”, i-a răspuns el unui jurnalist în cursul unei conferinţe de presă, organizată în comun cu omologul său francez, Emmanuel Macron, la Casa Albă.

Trecând peste protocolul diplomatic, fără să aştepte obişnuitele reuniuni pregătitoare, Donald Trump a produs o surpriză anunţând, la 8 martie, că acceptă invitaţia de a se întâlni cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un, cel mai târziu în iunie. Citește continuarea AICI.

Foto: Hepta

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top