Connect with us
Primul oraș din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spații publice

Externe

Primul oraș din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spații publice

A apărut primul oraș din lume care interzice folosirea spartphone-urilor în spațiile publice. Decizia este una fără precendent și cel puțin curajoasă. În secolul XXI dependența de telefonul mobil și tot ce înseamnă tehnologie este arhicunoscută, ori o măsură de acest gen poate fi privită cu reticență.

Primul oraș din lume care a interzis folosirea smartphone-urilor în spații publice

Un oraș cu 240.000 de locuitori interzice folosirea telefonului smart mobil în spațiile publice. Yamato este un oraș din centrul Japoniei care aplică această interdicție. Se pare că autoritățile au luat această măsură pentru ca oamenii să conștientizeze faptul că smartphone-urile nu ar trebui folosite atunci când mergem pe stradă.

De remarcat este că oficialii acestui oraș japonez apelează la bunul simț și la simțul civic al cetățenilor. Dacă vor încălca noua lege, cetățenii din Yamato nu vor primi niciun fel sancțiune.

Măsura este una fără precedent și poate fi privită cu reticență de către mulți pasionați de tehnologie. Dependența față de smartphone poate fi considerată boala nouă a omului modern și se traduce în nomofobie (engl. nomophobia – no mobile phone phobia), care se manifestă printr-o senzaţie intensă de teamă şi anxietate resimţită atunci când telefonul mobil este uitat acasă sau la birou, când aparatul se află în afara ariei de semnal, când rămâne fără baterie sau când creditul se termină.

Studiile au arătat faptul că ne despărțim greu de telefon. E adevărat, în zilele noastre, cu telefonul poți lucra, poți plăti facturi, poți vedea filme, te poți juca și lista continuă la nesfârșit.

Două treimi din posesorii de telefoane refuză, însă, să se despartă de ele chiar şi pentru perioade scurte de timp. Le verifică de foarte multe ori pe zi, chiar și dacă nu așteaptă să primească un mesaj ori un mail.

Verificarea obsesivă a telefonului de zeci de ori pe zi este un semn al dependenței.

Emanuela Ursu - Pasionată de știri și de noutăți din orice domeniu de activitate, lucrez în presa scrisă din anul 2015, din timpul studiilor de master. Absolventă a Facultății de Comunicare și Relații cu Publicul, am fost, de-a lungul timpului, reporter de teren, redactor și editor pentru mai multe publicații.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top