Connect with us
Triplu atentat în Afganistan. Cel puțin 5 oameni au murit și alte zeci au fost rănite, după un triplu atentat cu bombe. Atentatele nu au fost revendicate

Externe

Triplu atentat în Afganistan. Cel puțin 5 morți și zeci de răniți

Triplu atentat în Afganistan. Cel puțin cinci oameni au murit și alte zeci au fost răniți. Triplul atentat cu bombă a avut loc în Nangarhar, în estul Afganistanului, informează AFP, potrivit Agerpres.

„Cinci persoane au fost ucise în trei explozii, în diferite zone din Jalalabad, în această dimineață”, a anunțat purtătorul de cuvânt al guvernoratului, Ataullah Khogyani, pentru AFP.

Trei atentate cu bombă în Afganistan

Prima bombă a explodat în fața acsei unui membru al serviciilor penitenciare. În urma atentatului, acesta, dar și un copil au fost uciși.

O altă bombă a fost pusă în fața cazărmii pompierilor. De aici, de obicei, pleacă primele echipe de salvare în caz de atentat. În urma acestui atentat trei persoane au murit și alte 21 au fost rănite.

A treia explozie a avut loc în momentul în care mulțimea s-a adunat la locul primului atentat, însă nu s-a soldat cu victime.

Bilanțul a fost confirmat de Dr.Najib Kamawal, directorul spitalului civil din Nangarhar.

Deocamdată, exploziile celor trei bombe la Jalalabad, capitala provinciei, nu au fost revendicate, scrie agerpres.

Statul Islamic pare să-și fi multiplicat acțiunile în Afganistan.

Săptămâna trecută, SI a revendicat un atentat sinucigaș ce a vizat șiiți într-o moschee din Kabul și care s-a soldat cu 27 de morți.

Talibanii sunt activi în Nangarhar, însă provincia este atacată și de grupări aliate SI, care se implantează puțin câte puțin în Afganistan.

Continue Reading
You may also like...
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top