Connect with us

Externe

Un diamant roz a fost licitat pentru suma de 18.1 milioane de dolari

Un diamant roz în formă de pară a fost cumpărat pentru prețul de 18.1 milioane de dolari de către un colecționar asiatic la o licitație organizată de Casa Christie’s marţi seară.

Institulat ”Magnificent Jewels”, diamantul roz are 9.15 carate și face parte din categoria ”fancy vivid”, însemnând că are cea mai înaltă clasă de puritate a culorii.

Diamantul a fost lotul principal al licitației organizte la licitația de la Geneva.

În luna mai, Casa de licitaţii, Sotheby’s, a vândut un diamant roz în formă de pară, tot din clasa ”fancy vivid”, de 15,3 carate, cu preţul de 31,4 milioane de dolari, stabilind un nou record mondial în acest domeniu.

Marţi seară, alte câteva nestemate impresionante, inclusiv un smarald columbian şi un inel cu diamant creat de bijutierul newyorkez David Webb, au rămas nevândute.

Pintre celelalte bijuterii, ”Miroir de l’Amour”, o pereche de cercei cu diamante de 52,5 şi 50,4 carate, creaţi de un bijutier francez, s-a vândut cu 17,5 milioane de dolari.

A maifost licitat și un colier cu diamante, o creaţie a casei Boehmer et Bassenge, care s-a vândut cu 8 milioane de dolari.

Un inel cu un diamant alb Bulgari, a cărui nestemată are 32,3 carate, a fost vândut cu 4,3 milioane de dolari.

Citelște și: A murit actorul american Robert Vaughn

Astăzi, Casa Sotheby va organiza şi ea o licitaţie de bijuterii şi pietre preţioase la Geneva. Vedeta acestei licitaţii este un diamant denumit ”Sky Blue Diamond”, de 8,01 carate și a fost estimat la un preţ cuprins între 15 milioane şi 20 milioane de dolari.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Externe

To Top