Știri
Fenomen inexplicabil într-o biserică din România. Ce pățesc credincioșii care vin aici!
Biserica de piatră Letca Nouă din județul Giurgiu este un adevărat loc de pelerinaj pentru creștinii ortodocși.
Lăcașul, construit de mitropolitul Nifon în 1867, adăpostește ceva unic.
Este vorba despre o icoană a Maicii Domnului, care plânge mir, și despre care se spune că este vindecătoare de boli și tămăduitoare de suflete.
Conform ortodoxia.rol.ro, povestea spune că un tânăr din sat a găsit icoana, veche de 200 de ani, în urma unui vis ciudat.
Se făcea că un bătrân în straie albe îl îndruma către Icoana Sfântă spunându-i că aceasta nu va fi găsită decât de cel cu sufletul curat şi cu credinţă cea mai mare în Dumnezeu.
Dimineaţa tânărul nu ştia ce să creadă: fusese vis sau realitate. Dar visul din spusele celor care sunt acolo zi de zi s-a dovedit a fi realitate.
Icoana de lemn a Maicii Domnului cu Pruncul în brațe a fost pusă într-un iconostas prin grija oamenilor și Maica Domnului își arată mila față de orice credincios i-a cerut vreodată ajutorul.
‘Icoana are o vechime de aproape o sută de ani și a fost adusă aici din fosta bisericuță de lemn din cimitir, aproape de finalizarea lucrărilor de pictură din biserica de astăzi, lucrări realizate de pictorul Tăttărescu și ucenicii săi.
Mulți creștini care au venit cu credință au primit binecuvântare sufletească și trupească, foarte multe familii care s-au rugat au primit prunci și vin mereu acum, pentru a mulțumi’, a declarat pentru AGERPRES parohul bisericii din Letca Nouă, preotul Nicoale Edmond Popa.
Biserica, denumită și astăzi de locuitori Mănăstirea lui Nifon, a fost clădită aici între anii 1864-1867 pe cheltuiala acestuia.
Pictura bisericii a fost executată în ulei în stil neoclasic între anii 1866—1867, de pictorul Gheorghe Tăttărescu, fapt pentru care biserica a fost declarată monument istoric.
Între anii 1927—1929, biserica a fost complet renovată, a fost dotată cu obiecte noi de cult și a fost resfințită de către Prea Sfințitul Episcop Tit Târgovișteanul, vicarul Arhiepiscopiei Bucureștiului.
În anul 1952, fiind complet afumată, pictura a fost spălată de pictorii Nicolae Stoica și Gheorghe Vânătorul din București.
daria
2018-03-05T00:23:15+02:00 at 0:23
Lasati.o balta ,nu cred nimic,asta este facatura sa vina enoriasii sa dea bani la preoti.Probabil din cauza condensului se face asa,nicidecum ca plange icoana sau poate avea o instalatie in spatele icoanei facuta pentru a da impresia ca plange icoana.Abureala ,nu exista asa ceva,romanul e inventiv.