Connect with us
Magistrații de la ÎCCJ hotărăsc astăzi dacă emit mandat de arestare preventivă în lipsă pentru fostul deputat Sebastian Ghiță.

Știri

ÎCCJa decis: Mandat de arestare preventivă în lipsă pentru Sebastian Ghiță

ÎCCJ judecă joi solicitarea procurorilor anticorupție de înlocuire a controlului judiciar pe cauțiune cu arestul preventiv, în cazul lui Sebastian Ghiță.

Update, ora 14.47: ÎCCJ a decis sa emita mandat de arestare pentru numele lui Sebastian Ghita!

Update, ora 13.21: Instanța a rămas în pronunțare în cazul lui Ghiță. Procurorul DNA a arătat că sunt îndeplinite condițiile arestului preventiv, în condițiile în care inculpatul a dovedit rea-credință, și-a premeditat fuga și nu s-a prezentat în fața instanței.

Acesta este de negăsit din data de 21 decembrie. Cu toate acestea, postul său de televiziune, România TV, a furnizat mai multe înregistrări în care fostul deputat al PSD lansează acuzații la adresa procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

El susține că are documente care ar incrimina-o pe aceasta și că ea l-a contactat în cadrul dosarului Realitatea Media, „pentru a distruge Realitatea TV, dorind să folosească acest post de televiziune pentru sistem”.

Citește și: Sebastian Ghiță, dezvăluiri în dosarul Realitatea Tv: Kovesi a stat la pândă şi a făcut un dosar pe bază unor fricţiuni dintre mine şi Vîntu

El a mai prezentat, marţi seara, o înregistrare audio în care Traian Băsescu discuta despre dosarul lui Dan Voiculescu, invocând şi numele judecătoarei Camelia Bogdan, dar şi pe cele ale procurorului şef al DNA Codruţa Kovesi şi pe al prim-adjunctului SRI Florian Coldea.

Procurorii Parchetului instanţei supreme s-au autosesizat în acest caz privind posibile imixtiuni în actul de justiţie.

Citește și: Dosar penal în urma înregistrărilor publicate de Sebastian Ghiță

Sebastian Ghiță a fost trimis în judecată în două dosare pentru infracțiuni precum dare de mită, cumpărare de influenţă, şantaj, spălare de bani, folosirea de informaţii nepublice sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, precum şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top