Connect with us
Actul normativ vine în completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Justitie

Iohannis a semnat decretul: cine primește bani în plus la salariu

Astăzi președintele Klaus Iohannis a semnat legea prin care unele categorii de angajați vor fi majorate. Actul normativ va veni în completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Află din rândurile de mai jos despre ce tip de angajați vor primi bani în plus la salariu.

Iohannis a semnat decretul: cine primește bani în plus la salariu

Președintele Iohannis a promulgat joi, 21 mai, legea prin care se vor majora salariile kinetoterapeuţilor, fiziokinetoterapeuţilor şi profesorilor de cultură fizică medicală (CFM) din sistemul sanitar.

Conform actului normativ pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, personalul cu funcțiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM vor avea salarii modificate. Începând cu data de 1 iulie 2020 aceștia vor primi salariile de bază care erau prevăzute pentru anul 2022.

Legea prevede următoarele:

„prin excepţie de la prevederile alin. (4), personalul din sistemul sanitar care ocupă funcţiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM, potrivit anexei nr. II, beneficiază, începând cu data de 1 iulie 2020, de salariile de bază prevăzute de lege pentru anul 2022”.

În cadrul acestei legi se menționează că salariul de bază pentru directorul general al Institutului Național de Sănătate Publică trebuie să fie mai mare decât salariul oricărui medic din subordinea sa.

Legea prevede:

„Salariul de bază pentru funcţia de director general din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 10%. Salariul de bază pentru funcţia de director general adjunct din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 7,5%. Salariul de bază pentru funcţia de director centru naţional/şef centru din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică nu poate fi mai mic decât salariul de bază corespunzător funcţiei de medic deţinute sau aflate în subordine, după caz, majorat cu 5%”.

Mai mult, prin această lege vor fi majorați coeficienții de salarizare pentru funcțiile de fiziokinetoterapeut, kinetoterapeut şi profesor CFM, din cadrul unităţilor sanitare şi de asistenţă medicosocială, cu studii superioare, similar majorărilor acordate, prin Legea nr.51/2020, personalului din aceleaşi unităţi sanitare şi de asistenţă medicosocială, care ocupă funcţiile de biolog, biochimist, chimist şi fizician, aflate pe acelaşi palier de salarizare potrivit ierarhizării stabilite prin Legea nr. 153/2017.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Justitie

To Top