Connect with us
Decizie de ultimă oră! O localitate din România a intrat în carantină

Locale

Decizie de ultimă oră! O localitate din România a intrat în carantină

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative, chiar astăzi fiind anunțate 1030 de cazuri noi. În unele zone, situația este și mai dificlă, precum în Roata de Jos, o localitate din Giurgiu, care intră în carantină din această seară.

Decizie de ultimă oră! O localitate din România a intrat în carantină

Satul Cartojani, din comuna Roata de Jos, județul Giurgiu, intră de miercuri seara, 22 iulie, în carantină, după ce 32 de persoane au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. În localitate a apărut un focar de coronavirus după ce mai multe persoane au participat la un eveniment privat pe litoral, de unde ar fi contactat virusul. Astăzi vor fi testați încă 60 de contacți ai persoanelor contaminate.

Autoritățile județene confirmă focarul de la Cartojani, menționând că se așteaptă ordinul Comandantului acțiunii pentru a se stabili concret măsurile care vor fi aplicate și ora de la care localitatea va intra în carantină. Din primele informații, deplasările cetățenilor sunt limitate de către autorități și zona este monitorizată cu ajutorul jandarmilor și polițiștilor.

Premierul a declarat că, odată cu intrarea în vigoare de ieri, 21 iulie, a legii numărul 136 din 18 iulie 2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, este posibilă aplicarea acestor măsuri acolo unde este nevoie. El a explicat că, în cazul în care într-un sat, un cartier, o comună sau un oraş există un număr de cazuri care depăşeşte numărul de minim 3 cazuri la mia de locuitori, se poate dispune carantinarea zonală pentru a evita răspândirea virusului.

„Nu suntem în situaţia de a carantina niciun judeţ. La ora actuală există un număr de localităţi care sunt sunt supraveghere. Încă nu e demarată procedura pentru carantinarea niciunei localităţi, dar sunt trei localităţi care sunt sub evaluare. S-a făcut o evaluare de localităţi. Deocamdată nu s-a luat nicio astfel de măsură, dar dacă vor fi multe cazuri nu vom ezita să luăm astfel de decizii.”, a declarat Orban.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top