Connect with us

Economic

Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București. Noua taxă auto 1900 lei

Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București Gabriela Firea a anunțat în această dimineață noi măsuri drastice.  Șoferii din Capitală vor trebui să aibă vinietă pentru intrarea în București și este INTERZIS pentru mașinile Euro 1 și Euro 2.

Taxa pentru șoferi! Măsuri dure pentru cine conduce în București, anunțate de primarul Capitalei! Este vorba despre vinietă pentru intrarea în București

De la 1 ianuarie 2020 Gabriela Firea dorește să impună câteva măsuri dure pentru șoferii din Capitală: mașinile care nu sunt înmatriculate în Bucureşti sau Ilfov vor putea intra în București doar după ce plătesc vinietă. Autovehiculele sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Citește și: Prognoză meteo pe o lună – Cum va fi vremea în septembrie

Gabriela Firea anunță măsuri dure: vinietă în București

„Autoturismele care nu sunt înmatriculate în București și zona metropolitană, adică județul Ilfov, la momentul pătrunderii în Capitală, vor trebui să facă dovada că și-au achiziționat o vinietă pe București, Oxigen B unde B vine de la București, care va costa pentru o zi 10 lei, pentru un an 19 milioane. Celelalte intervale vor fi prezentate de către directorii de specialitate. Mă refer la mașini înmatriculate în celelalte județe și în alte țări, inclusiv Bulgaria”, a spus Gabriela Firea.

Totodată, mașinile sub Euro 3, indiferent unde sunt înmatriculate, nu vor avea acces în centrul Capitalei.

Citește și: DIICOT confirmă o a doua victimă în cazul Caracal

„Cât privește aceste autoturisme neînmatriculate în București sau Ilfov, dar care au un grad mare de poluare, adică Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, acestea nu vor avea acces în centrul Capitalei. Directorul Direcției Transporturi va prezenta perimetrul la care mă refer, zona care este cea mai poluată și care ne aduce cele mai multe neplăceri din punct de vedere al sănătății populației.

Citește și: Imagini revoltătoare! Zeci de elevi plecați în tabără la Costinești au dormit pe jos, în tren

În ceea ce privește autoturismele înmatriculate în București și în zona metropolitană Ilfov, acestea vor avea accesul interzis dacă sunt poluante de asemenea în zona centrală începând cu 1 ianuarie 2020, adică peste câteva luni, și mă refer la mașinile Non-Euro, Euro 1 și Euro 2, iar autoturismele Euro 3, chiar dacă sunt înmatriculate în București și Ilfov, vor trebui să plătească o vignetă, vigneta Oxygen C, acest C- de la Centru”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Noua taxă auto va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2020

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

4 Comments

4 Comments

  1. ciclop

    2019-08-15T15:20:16+03:00 at 15:20

    pentru : plecat : poate i se trage de la sarma, mai stii !!!!

  2. ciclop

    2019-08-15T15:18:14+03:00 at 15:18

    primarita capitalei , madam firea – sarma, cum sa inghiti domnule om matur si intfreg la minte o sarma, ce esti la circ sau iti faci campanie electorala cu sarma, , nu a facut nimic pentru orasul pe care il conduce , numai bani imprastiati in scop electoral , concerte, biciclete, ochelari , excursii , nu strazi , ba a dat bani si la popi , cum se spune a bagat seu in carne grasa, in speranta ca o sa o declare daca nu sfanta , macar o sfintisoara mai mica acolo printre sfintii cei mari,nu a rezolvat problema circulatiei si asa, tam nisam vine cu o bomba . Tanti in afara de vorbe nu ai rezolvat nimic iar cand iti spune cineva ceva spune : il dau in judecata, il dau in judecata, il dau in judecata, il dau in judecata, il dau in judecata, il dau in judecata,… imi aminteste de ciocanitoarea Woody din desenele animate ale copilariei :toc, toc , toc, toc ,toc, toc ,toc, toc ,toc, toc ,toc, toc ,toc, toc ,. Inca un primar zero la capitala, acum vrea alte biruri , poate se trezesc toti oamenii din capitala si , la alegeri , pac , pac cu stampila in alta parte .

  3. plecat

    2019-08-15T00:10:01+03:00 at 0:10

    tare, adica nici o masina clasica. Bravo..

  4. Olteanu Cristina daniela

    2019-08-14T12:49:31+03:00 at 12:49

    Asta-i nebuna de legat

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Economic

To Top