Connect with us
Masca de protecție, obligatorie și în aer liber într-un județ din România

Locale

Masca de protecție, obligatorie și în aer liber într-un județ din România

Situația este din ce în ce mai dificilă în România, mai ales după ce au avut loc etapele de relaxare, în urma cărora oamenii au avut parte de mai multă libertate, s-au reîntors la majoritatea activităților de dinainte de pandemie și chiar mai multe domenii s-au repus în funcțiune după o pauză lungă. Această relaxare de care au profitat din plin românii a dus la creșterea semnificativă a cazurilor de coronavirus, al căror număr a atins recorduri semnificative în ultimele zile, în special în unele zone. La fel se întâmplă și în Iași, unde s-a anunțat o creștere masivă a numărului de infectări, drept pentru care s-a impus obligativitatea măștii de protecție în aer liber.

Masca de protecție, obligatorie și în aer liber într-un județ din România

După anunțarea noului număr de infectări cu COVID-19, la nivelu județului Iași, și nu numai, Departamentul pentru Situații de Urgență a decis ca populația să poarte, obligatoriu, măștile de protecție și atunci când se deplasează pe stradă, nu numai în spațiile închise, precum birouri, mijloace de transport în comun sau magazine. Astfel, s-a recurs la o astfel de măsură pentru a evita carantinarea zonei, având în vedere că situația s-a agravat considerabil și răspândirea virusului poate fi oricând scăpată din control.

În aceeași situație se mai află Galaţi, Vaslui, Maramureş, Călăraşi, Simeria și Botoșani, unde obligativitatea purtării măștii de protecție va reveni de luni, 27 iulie. Odată cu obligativitatea măștilor vor fi aplicate și sancțiunile, în cazul în care cineva este prins mergând pe stradă fără a-și acoperi nasul și gura. Astfel că, de exemplu, în județul Hunedoara, cei care nu poartă măşti de protecţie în oraş şi în satele aparţinătoare localităţii, vor fi amendaţi cu până la 500 de lei.

Și Raed Arafat, a recomandat, într-un mesaj pe Facebook, ca oamenii să poarte măști și pe stradă, nu decât în spațiile publice, dar și improvizarea unei, dacă nu dețin o mască medicală. O altă regulă impusă de autoritățile locale din județul Iași a fost aceea a numărului maxim de 100 de persoane în pieţe şi  dezinfectarea spaţiilor publice pe timp de noapte.

„Aduceți-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejați și să protejați pe alții. Puteți improviza!”, mai spune Raed Arafat pe o rețea de socializare.

 

Sunt Andreea Oprea si din aprilie fac parte din echipa HUFF. Sunt redactor pe sectiunile de actualitate si stiri de ultima ora. Am 20 de ani si sunt foarte pasionata de presa, invat alaturi de colegii mei si ma perfectionez in fiecare zi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top