Connect with us
Noi restricții în județul Ilfov. Ce se întâmplă în localitățile carantinate

Locale

Noi restricții în județul Ilfov. Ce se întâmplă în localitățile carantinate

Pandemia de coronavirus continuă să facă pagube în toate domeniile și să afecteze pe toată lumea. Deși situația s-a mai îmbunătățit în ultima perioadă, lucrurile continuă să fie extrem de grave în unele zone ale țării. Județul Ilfov este în continuare afectat și rata de incidență este crescută, motiv pentru care au fost impuse măsuri noi în localitățile carantinate.

Măsuri noi pentru localitățile carantinate din Ilfov

În Ilfov, situația continuă să fie extrem de dificilă și nu scapă de carantină. Rata de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile, la nivelul întregului județ Ilfov, este de 2,3/1000 de locuitori.

Localitățile cu rata mare de incidență sunt: Otopeni, Popești Leordeni, Balotești, Bragadiru, Corbeanca, Gruiu și Jilava. Astfel, acestea sunt vizate de noile măsuri ce au fost stabilite și intră în vigoare din noaptea de 4 spre 5 februarie. Astfel, din această noapte, restaurantele, cinematografele și cazinourile sunt închise complet pentru public. În plus, deplasarea este interzisă, excepție făcând situațiile speciale precum deplasarea la serviciu, la medic sau cumpărături.

În schimb, alte 19 localități, printre care sunt Berceni, Sfumați, Buftea, Chiajna, Măgurele, Snagov și Voluntari, au o incidență  acumulată a cazurilor în ultimele 14 zile mai mare de 1,5/1000 de locuitori și mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori. În aceste localități, mai multe activități sunt permise, dar în interiorul clădirilor sunt primite persoane în limita a 30% din capacitate.

La Brănești, Ciorogârla, Clinceni, Mogoșoaia și în alte 10 localități din Ilfov situația stă ceva mai bine, pentru că sunt mai puține cazuri de infectare. Rate de infectare este sub 1,5 persoane la mia de locuitori și activitățile în interior sunt permise în limita a 50% din capacitate.

Lista statelor din zona galbenă

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat joi lista țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Conform deciziei, cetățenii care se întorc din țărileunde situația este una gravă sunt obligați să prezinte și un test COVID-19 negativ făcut cu 72 de ore înainte de intrarea în țară. În plus,  ei sunt obligați să stea în carantină 14 zile, cu posibilitatea de a ieși din carantină după zece zile, dacă în a opta zi efectuează un nou test PCR care este negativ.

Persoanele care au avut COVID-19 și cele vaccinate cu a doua doză de vaccin, la zece zile de la administrarea acestuia, nu mai trebuie să stea în carantină.

1 Comment

1 Comment

  1. Pingback: Noi restricții în județul Ilfov. Ce se întâmplă în localitățile carantinate - RomaniaTaraMea.com

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top