Connect with us
Vești triste în lumea culturală. A murit dirijorul orchestrei “Ţara Vrancei”

Locale

Vești triste în lumea culturală. A murit dirijorul orchestrei “Ţara Vrancei”

Lumea artistică din România plânge astăzi. În noaptea de sâmbătă spre duminică s-a stins un mare artist. A murit dirijorul orchestrei “Ţara Vrancei”. Andrei Ionaș era o mare valoare pentru viața culturală din estul României.

Vestea pierderii artistului a fost dat-o duminică dimineața, printr-o postare pe Facebook. Au fost publicate și ultimele imagini cu artistul.

A murit dirijorul orchestrei “Ţara Vrancei”

“Mereu cu gândul la tine, bădie Andrei”, transmit apropiații. Andrei Ionaş era originar din Basarabia, și s-a alăturat Ansamblului în urmă cu 25 de ani.

“Când iubirea pentru artă îţi curge prin vene, alegi un loc bun pentru a-ţi înfige rădăcinile şi de a creşte profesional. Aşa a ales în 1996 Andrei Ionaş sa-şi părăsească satul natal de dincolo de Prut şi sa se stabilească în Focşani, fiind un talentat instrumentist al Ansamblului Folcloric “Ţara Vrancei”. De curând a devenit dirijorul orchestrei Ansamblului, dând dovadă de profesionalism şi ambiţie, păstrând vie dragostea pentru folclor. Ave(a)m planuri mari …dar în această noapte, o veste tragică ne-a dat viaţa peste cap…Bunul nostru coleg ANDREI IONAŞ a încetat din viaţă, lăsându-ne să cântăm singuri… O vom face,cu greu,dar mereu cu gândul la tine,Bădie Andrei! Dumnezeu sa te Ierte şi sa Îţi aşeze sufletul în lumea celor drepţi!”, au anunţat colegii artistului pe Facebook.

Orchestra „Ţara Vrancei” pregătea pentru marţi, 23 februarie, un spectacol dedicat Dragobetelui, iar ultima repetiţie pentru acest eveniment a avut loc vineri. Atunci, Andrei Ionaş a repetat, ca de obicei, cu orchestra, muzica pregătită pentru seara consacrată iubirii.

Pe internet a fost publicată și o ultimă filmare cu artistul, 7 ianuarie, deSf. Ioan Botezătorul. Atunci, dirijorul orchestrei interpreta la pian, într-un cadru relaxat, o piesă de mare sensibilitate, în limba rusă.

Cristiana Aștefănoaiei este senior editor la huff.ro, până acum a mai fost prezentator TV la o televiziune locală din Galați, Redactor Șef la Revista Teo, Social Media Manager la conturile Air24 GATE SRL, precum STIRI24

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Locale

To Top