Connect with us
Luna Sângerie: Profeția legată de eclipsa totală de lună din 27 iulie 2018

Știri

Luna Sângerie: Profeția legată de eclipsa totală de lună din 27 iulie 2018

Luna Sângerie din iulie 2018 aduce un spectacol astronomic deosebit, care poate fi văzut și pe cerul României. Eclipsa totală de lună din 27 iulie vine, însă, și cu o serie de profeții apocaliptice.

Există o explicație științifică pentru culoarea deosebită pe care o capătă satelitul natural al Pământului în timpul eclipsei și care i-a adus denumirea de Luna Sângerie.

„Pe Lună, chiar dacă Pământul este între Lună și Soare, ajunge lumina Soarelui care trece prin atmosfera Pământului, cerul este albastru, soarele este alb și în atmosfera Pământului rămâne albastru.

Ce ajunge pe Lună ar fi roșul, portocaliul sau galbenul, care se combină și dau această nuanță de cărămiziu. Dacă la margine, pe circumferința Pământului, pe unde trece lumina, avem deșert, erupții vulcanci, incendii, atunci atmosfera va păstra mai multă lumină.

Și Luna va fi mai întunecată.

Dacă avem oceane, munți, aer curat, luna va fi mai luminoasă. Depinde de gradul de poluare atmosferică pe unde trece lumina Soarelui,”  a explicat directorul Observatorului Astronomic din Capitală, pentru Digi 24.

Însă acest fenomen al Lunii Sângerii a dat naștere și unei profeții apocaliptice, făcute de americanii oJhn Hagee și Mark Biltz

Aceștia susțineau că Sfârșitul Lumii va veni după o serie de patru eclipse de lună consecutive, aprilie 2014, octombrie 2014, aprilie 2015 și septembrie 2015.

Cei doi au continuat să-și susțină teoriile, iar acum pastorul Paul Begley susține că eclipsa de Lună din noaptea de 27 spre 28 iulie este un semn că „Apocalipsa este aproape”.

În realitate, este vorba doar despre un fenomen astronomic foarte spectaculos, mai ales că aceasta va fi cea mai lungă eclipsă totală de Lună a secolului.

Citește și: Eclipsă totală de lună: Ce să nu faci pe data de 27 iulie 2018

Citește și: Fenomenul secolului: Eclipsă de lună, trei zodii afectate

Când se va vedea eclipsa totală de lună (Luna Sângerie) în România

Conform specialiștilor de la Observatorul Astronomic din București „Luna va răsări la apusul Soarelui, dar în partea opusă de cer, punctul cardinal est-sud-est.

În momentul răsăritului, Luna se va afla în penumbra planetei noastre, însă mai mult ca sigur, nu se va putea vedea ceva schimbat pe discul selenar. Intrarea în penumbră, momentul care este considerat începerea eclipsei, se produce la ora 20.14, când Luna se află sub orizont”.

În Capitală, Luna va răsări la 20.37.

„După răsăritul Lunii, trebuie doar să aşteptaţi ca această să intre în umbră.

Intrarea în umbră începe la ora 21.24, oră de la care veţi putea vedea cum marginea stângă a Lunii va deveni mai puţin strălucitoare decât restul discului.

Nu uitaţi să priviţi Luna din când în când, pentru a vedea cum umbra avansează pe disc. Culoarea Lunii se va schimba regiunile acoperite de umbră.

După numai o oră Luna se va afla în totalitate în umbra pământului, moment care se produce la ora 22.29. De atunci tot discul se va afla scufundat în umbră, căpătând nunaţe de la portocaliu la cărămiziu, acesta fiind şi momentul în care începe totalitatea”, mai spun astronomii.

Maximul eclipsei, când Luna se află cel mai aproape de centrul umbrei, se produce la ora 23.22. Atunci Luna nu se va afla foarte sus pe cer, la 20 de grade înălţime deasupra orizontului, înspre sud-est.

Totalitatea durează 103 minute, fiind cea mai lungă din secolul 2000-2100, însă la diferenţă mică de eclipsele din 26 iunie 2029 şi 7 iulie 2047, care vor avea totalităţi cu durata de 102 minute.

Eclipsa se termină la ora 02.29, cu ieşirea Lunii din penumbra Pământului.

Pentru România, înălţimea Lunii în momentul de maxim nu va depăşi 24 de grade deasupra orizontului. Fenomenul va fi vizibil doar dacă cerul este senin.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top