Categorii Știri

Model declarație COVID-19, declarație ieșire din casă pe proprie răspundere poliție

Model de completare al declarație pe proprie răspundere, sau în termeni populari, declarație COVID / Coronavirus, pentru ieșire din casă. Această declarație vă poate fi cerută de poliție în orice înterval orar potrivit ordonanțelelor militare, 3, 4, 5 și 6. Declarația pe proprie răspundere se completează de fiecare persoană care iese din casă și trebuie să conțină informații și motive reale pentru motivul părăsirii domiciliului. Chiar dacă nu locuiți la adresa din buletin sau cu forme legale într-un oraș, trebuie să treceți în declarație adresa reală de unde plecați și spre care vă deplasați.

Model de completare declarație coronavirus COVID-19 / Declarație pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă

Declaratie pe proprie raspundere pentru iesirea din casa, ceruta de politie. Model de completare

De exemplu să presupunem că sunteți din Arad, locuiți în București pe strada Liviu Rebreanu 46-58, sector 3, nu aveți flotant sau buletinul schimbat la aceasta adresă, mai precis nu locuiți la adresa din buletin, și vreți să mergeți la magazin pentru aprovizionare.

După cum deja știți, declarația pe proprie răspundere poate fi completată și online, dar aceasta trebuie tipărită și semnată. Dacă nu aveți posibilitatea de a printa declarația, faceți una scrisă de mână, dar să conțină toate câmpurile obligatorii. STS a creat o declarație online care poate fi completată ușor pe site-ul formular.sts.ro, atât pentru declarația pe proprie răspundere pentru ieșire din casă ce trebuie arată poliției, cât și pentru adeverința ce trebuie eliberată de angajator dacă lucrați și nu sunteți în somaj tehnic sau fară loc de muncă.

Că tot am adus vorba, dacă sunteți în concediu de orice fel, nu angajatorul vă eliberează declarația  / adeverința necesară în starea de urgență COVID-19 / coronavirus, ci declarația pe proprie răspundere se completează. Ca să fim cât mai clari:

  • Adeverința de la angajator se completează EXCLUSIV de firma unde lucrați, dacă continuați să munciți în această perioadă
  • În orice altă situație este neccesară declarația pe proprie răspundere pentru ieșirea din casă sau declarația COVID-19 sau declarația coronavirus, cum a tot fost numită de cetățeni
  • Când sunteți oprit de organul de control, poliție, poliție locală, armată, jandarmerie, trebuie să aveți obligatoriu și un act de indentitate. Vă reamintim că potrivit legii orice persoană trebuie să aibă asupra ei, în orice moment un act de indentitate valabil. Acesta poate fi buletinul, pașaportul sau permisul de conducere. Sunt puține cazuri cand sunt acceptate poze ale acestora, trebuie să le aveți în original

Model – completăm împreună o declarație pentru scenariul de mai sus. Vă reamintesc, sunt din Arad, stau în București și mă duc la magazin

Am completat online pe site-ul STS, vi-l reamintim formular.sts.ro, o declarație și am și înregistrat pentru a fi mai ușor de reținut pasii. Dacă nu vrei să completezi pe site-ul STS declarația aici o poți descărca în varianta actualizată.

Este foarte simplu. Completam numele nostru complet, data de nastere, adresa unde locuim (chiar daca nu este cea din buletin). Iar în campul „Locul/locurile deplasării:” trecem cat mai clar unde mergem. Noi am dat trei exemple. Nu scrieți în declarație expresii de forma „Magazin”, „Ma duc sa cumpar produsul X”. Scrieți magazinele și strada pe care se află. Noi am trecut în declarație că mergem la Auchan Titan, de pe strada 1 decembrie 1918, la Farmacia Dona, de pe aceeași stradă și la LIDL care se află pe strada Liviu Rebreanu. Dacă vă deplasați către un centru comercial, unde sunt mai multe magazine, scrieți, de exemplu în cazul nostru „Complex comercial Auchan Titan”. Nu trebuie enumerat fiecare magazin din complex, noi am făcut-o pentru că Farmacia Dona și Magazinul Lidl ales, nu erau în același loc.

VIDEO: Cum se completeaza declarația COVID-19 pe proprie raspundere pentru ieșirea din casă model

Noi am ales în exemplul dat motivul aprovizionării noastre, adică cumpărăturile. Voi alegeți motivul, unul din cele 10 sau mai multe dacă aveți mai multe drumuri de făcut, iar la Locul / locurile deplasării treceți adresele. Amenzile sunt de minim 2000 de lei în cazul în care declarația nu este completată sau motivele sunt puse intentionat greșit. De exemplu nu bifați că mergeți să îngrijți minori sau persoane în vârstă, dacă nu faceți asta. Sau nu bifați că faceți munci agricole dacă nu dețineți / administrați un teren.

Este foarte indicat să fiți cât mai sinceri, dar cu detalii clare. Nu scrieți „mă duc sa iau pâine”, ci ”Magazin Pâine de pe strada x”.

Dacă aveți întrebări, le puteți lăsa în comentarii și vă ajutăm rapid cu răspunsul la întrebările voastre.

Vezi comentarii

  • Buna seara, va rog sa aduceti precizari cu privire la trecerea intervalului de timp pe ultimul tip al Declaratiei pe Propria Raspundere. Pe modelele (exemplele) publicate de Politia Romana nu exista aceasta rubrica si totusi se dau amenzi? Multumesc!

  • Buna seara.
    Poate fi folosita o declaratie de mai multe ori prin "taierea" datei si trecerea celorlalte sub ea?
    Pot folosi o declaratie salvata in telefon cu semnatura olografa facuta pe telefon?
    Va multumesc

  • Bună seara!
    Dacă am două adrese unde locuiesc, una fiind la părinții mei ( adresa din buletin), iar cea de-a doua fiind la domiciliul iubitului meu dintr-o altă localitate, pot merge de exemplu de la părinți la iubit sau invers????

  • Buna ziua ,maine vreau sa ma duc sa cumpar un catelus cu masina intr o alta zona doresc sa stiu ce as putea bifa in cazul acesta. Multumesc?

  • Am in folosinta 2 ha de teren agricol pe care trebuie sa il insamantez,terenul e la distanta de 9 km de domiciliu si am virsta de 66 ani,cum procedez pentru ca nicaieri nu este reglementat cum se procedeaza in acest caz,ma ajuta cu ceva ordonanta 4 pentru ca nu ma pot incadra in cele 2 ore!

  • Inca nu mi-ati raspuns la intrebarea din data de 6.04.
    Buna ziua! Daca nu stiu cum se numeste strada pe care este magazinul sau banca sau agentia unde platesc telefonul sau daca la magazinul trecut pe foaie nu gasesc ce-mi trebuie si am nevoie de anumite lucruri, pot sa mai completez ulterior pe adeverinta, dupa ce plec de la magazinul la care nu am gasit ce cautam, ca sa scriu urmatorul magazin unde vreau sa merg? I

  • Buna ziua, eu locuiesc in Valenii de Munte, trebuie sa ajung la Giurgiu sa-l iau pe fratele meu care trebuie sa-si lase Camionul la firmă! Cum trebuie sa completez declarația? Multumesc!

Share
Scris de
Adrian Vrauko

Acest site foloseste cookies.

Read More