Connect with us
Natura s-a dezlănțuit: O tornadă a lovit litoralul Mării Negre

Știri

Natura s-a dezlănțuit: O tornadă a lovit litoralul Mării Negre

Imagini înfricoșătoare pe litoralul Mării Negre pentru zeci de turiști care stăteau la plajă. Din imaginile care au fost postate pe internet se vede cum cerul se întunecă, un vânt puternic începe să bată și o tornadă se abate asupra țărmului.

Imagini teribile au fost surprinse la Odesa, în regiunea Primorsk. Aici o trombă de apă s-a abătut asupra Mării Negre. Aceasta era foarte aproape de mal, însă nu există informații potrivit cărora cineva să fi fost rănit.

Nu este prima oară când astfel de evenimente au loc în apropiere de România. Principala cauză este poluarea care determină schimbări climatice pe tot globul.

În 2017, Două mini-tornade, cunoscute ştiinţific sub numele de trombe, au fost observate la orizont. Imaginile au fost surprinse de pe o platformă petrolieră aflată în larg.

O tornadă a făcut prăpăd în 2016

Atunci, o tornadă a făcut prăpăd! Valurile au depăşit cinci metri şi au măturat staţiunea rusească Soci, provocând pagube însemnate.

Mai mulţi cameramani amatori au surprins imagini cu tornada şi cu dezastrul provocat de furtună, în acest weekend. Valurile uriaşe au trecut peste diguri şi au inundat curţile caselor şi terasele hotelurilor din zona plajei.

Rafalele de vânt au doborât zeci de copaci care au distrus maşini şi case. Momentan, autorităţile ruse evaluează pagubele făcute de furtună în staţiunea aflată la Marea Neagră.

Specialiștii spun că ne aşteaptă zile de vară caniculare, nopţi tropicale, seceta va cuprinde zone importante din jumătatea de sud a ţării. Fenomenele meteo extreme, tornadele sau vijeliile, vor fi tot mai frecvente.

Verile vor deveni tot mai greu de suportat în următorii ani. Pe fondul încălzirii globale cresc şi temperaturile medii şi vom fi nevoiţi să ne împrietenim cu zilele şi nopţile caniculare. În viitor, vara, o temperatură de 40 de grade Celsius va fi o normalitate.

Până în 2050, temperatura medie anuală va creşte cu până la 3,5 grade Celsius. Enorm, spun specialiştii, dacă ne gândim că între 1981 şi 2015 creşterea a fost de numai o jumătate de grad.

Citește și IGSU: 23 de localități afectate de vremea severă

Pe lângă temperaturi mai ridicate, ne aşteaptă şi multe zile fără un strop de ploaie. Până la secetă ar mai fi doar un pas. Deja e un fenomen frecvent în România, în sud-est şi vest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top