Connect with us
NEWS ALERT Fostul premier, citat cu mandat de aducere la DIICOT

Știri

NEWS ALERT Fostul premier, citat cu mandat de aducere la DIICOT

Fostul premier urmează să fie citat cu mandat de aducere la DIICOT. Acesta ar fi trebuit să se prezinte, ca martor, la sediul DIICOT pentru audieri în dosarul medicului Mihai Lucan. 

În consecinţă, potrivit legii, Emil Boc va fi citat pentru o dată ulterioară, însă cu mandat de aducere. Fostul premier va fi audiat după ce deputatul USR Emanuel Ungureanu l-a acuzat că ar fi intervenit şi l-ar fi ajutat pe profesorul Lucan să-şi deschidă o clinică.

Primarul Clujului era aşteptat la ora 9.30, însă nu s-a prezentat

„El nu putea sa fac Lukmed fara domnul Boc. Domnul Boc a fost operat de profesul Lucan si la clinica de stat, si la clinica privata. Domnul Boc l-a numit consilier personal.

Ma intreb ce anume l-a invatat domnul Lucan in calitate de consilier pe probleme de sanatate pe domnul Boc? Am facut solicitare sa fie anchetat domnul Boc, sa fie anchetat domnul Funar”, a afirmat Ungureanu.

În replică, Boc a mărturisit că nu a beneficiat de tratament preferenţial din partea medicului Mihai Lucan, iar contractul de cesiune pentru construcţia clinicii acestuia a fost încheiat înainte ca el să fie primar al Clujului.

Citeşte şi Sorin Blejnar este acuzat de luare de MITĂ într-un nou dosar

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, primeşte o nouă lovitură din partea procurorilor anticorupţie! În mare secret, DNA l-a pus sub acuzare într-un nou dosar de corupţie. Procurorii îl acuză pe Blejnar de luare de mită.

Asta în timp ce îşi aşteaptă, pe 10 ianuarie, pronunţarea în dosarul în care DIICOT Braşov l-a trimis în judecată pentru protejarea unei reţelei de evaziune cu produse petroliere.

Procurorii îl acuză pe Blejnar de luare de mită

Blejnar a ajuns deja la al patrulea dosar penal, acesta din urmă fiind instrumentat de procurorul care cercetează și dispariția lui Codruț Marta, procurorul Carmen Damian.

Pe 18 decembrie s-au făcut percheziţii la locuinţa lui Sorin Blejnar, iar pe data de 19 decembrie a fost pus sub control judiciar.

Aceeaşi măsură a fost aplicată şi pentru Andreea Blejnar, soţia fostului şef al ANAF. Mâine, soţia lui Blejnar va contesta măsura controlului judiciar.

Citeşte şi Primele ninsori PUTERNICE care vor lovi România. Anunţul meteorologilor

Cum va fi vremea în următoarele trei luni. Anunțul meteorologilor despre primele ninsori puternice care vor lovi România!

Iarna întârzie să își facă apariția, iar ninsorile puternice și furtunile anunțate pentru mijlocul lunii ianuarie vor veni în cursul lunii februarie.

Ultima perioadă din decembrie, cât și prima parte a lunii ianuarie au fost caracterizate de o vreme de primăvară. Temperaturi chiar și de 15 grade Celsius la malul mării și de până la 13-14 grade Celsius în București.

Cu toate acestea, meteorologii anunță că iarna își va intra în drepturi, însă abia în cursul lunii februarie.

“Prima decadă a acestei luni aduce un regim de temperaturi plăcut, ore cu soare, dar să fim atenţi dimineaţa şi noaptea la ceaţă pentru că aduce vizibilitate scăzută.

Sunt avertizări de ceaţă, vizibilitate sub 200 de metri. Să fim atenţi în trafic dimineaţa”, a declarat Elena Mateescu, director ANM.

Cum va fi vremea în ianuarie, februarie și martie

Luna ianuarie se va menţine caldă pentru jumătatea sudică a ţării. Cu toate acestea, potrivit meteorologilor, nu putem exclude episoadele de vreme severă.

Atunci vor fi posibile perioade foarte călduroase care să alterneze cu răciri bruşte.

“A doua lună din iarnă, ianuarie, va fi vreme mai caldă decât în mod obişnuit: Dobrogea, Oltenia, Muntenia şi vestul Banatului.

În restul ţării, temperaturile vor fi apropiate de norme. Vorbim de o temperatură medie de -2,1 grade. Nu înseamnă că nu putem vorbi de excluderea vremii severe.

Anul 2018 cum spune Centrul European poate fi un an al extremelor meteorologice, alternante de perioade foarte călduroase cu valori ridicate pentru data din calendar, apoi răciri bruşte.

Aici am discutat de diferenţe termice mai mari de 15 grade de la o zi la alta”, a explicat meteorologul Elena Mateescu.

Luna februarie este caracterizată ca fiind “una autentică de iarnă”

“Sunt schimbări, normale din punct de vedere termic. Păstrează tendinţa în precipitaţii.

Cantităţi peste norme şi cantităţi apropiate de norme în Dobrogea, Moldova. Luna februarie este una autentică de iarnă.

Alternanţa va fi un element caracteristic pentru că au fost diferenţe mari, sunt diferenţe care ne indică faptul că extremele meteo în contextul încălzirii s-au accentuat şi din ce în ce mai tare.

Vorbim de aceste diferenţe din punct de vedere al valorilor extreme de temperatură”, a precizat directorul ANM.

În ceea ce priveşte luna martie, aceasta va fi săracă în precipitaţii.

“Martie, o lună săracă în precipitaţii, dar media e uşor mai ridicată decât februarie, pentru că vorbim de cantităţi de peste 34 litri pe metrul pătrat, comparativ cu februarie”, spune meteorologul.

Citeşte şi Bilanţ OFICIAL: Ce amenzi colosale au dat poliţiştii în minivacanţa de Revelion

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top