Connect with us
Ordonanța Militară nr.10. Ce se întâmplă cu interdicţiile de săptămâna viitoare

Știri

Ordonanța Militară nr.10. Ce se întâmplă cu interdicţiile de săptămâna viitoare

Ordonanța Militară nr.10. În România se află în vigoare deja Ordonanța Militară nr.9, iar autoritățile sunt precaute după zilele de paște. Aceștia se așteaptă la ce este mai rău după Paște, numărul persoanelor infectate cu coronavirus s-ar putea ridica rapid. Conform Cancan, autoritățile pregătesc încă o ordonanță militară pentru evitarea producerii unui al doilea vârf al pandemiei.

Ordonanța Militară nr.10. Ce se întâmplă cu interdicţiile de săptămâna viitoare

Autoritățile se așteaptă la al doilea vârf al pandemiei după zilele de Paști. Așadar acestea vor să dea o nouă ordonanță pentru a menține cât mai redus numărul de cazuri de infectare.

Ordonanța Militară nr.10 ar putea conține măsura de a prelungi suspendarea zborurilor în și dinspre Spania cu încă 14 zile din data de 29 aprilie.

Conform modelului ordonanțelor anterioare, o astfel de măsură nu s-ar aplica la zborurile efectuate cu aeronave de stat, zboruri de transport marfă și corespondență, zboruri umanitare sau cele care asigură servicii medicale de urgență, servicii tehnice și aterizările tehnice necomerciale, potrivit Gândul.ro.

Ordonanța Militară nr.10 ar mai putea conține o prevedere legată de declarația pe propria răspundere: ori modificarea acesteia, ori a modului de completare.

De altfel, amenzile s-ar putea mări. Amenzile pentru persoanele fizice care nu respectă prevederile ordonanțele militare sunt momentan cuprinse între 2.000 și 20.000 lei. Persoanele fizice pot primi amenzi între 10.000 lei și 70.000 lei.

O nouă ordonanță poate fi decretată odată ce se va atinge pragul de 10.000 de oameni infectați cu noul coronavirus. Astăzi președintele Klaus Iohannis a vorbit despre o posibilă relaxare a măsurile crizei pandemice odată cu data de 15 mai.

Totul depinde de cum vor evolua lucrurile până în ultima zi a stării de urgență, respectiv dacă numărul infectărilor va scădea sau nu. Tot ce putem face este să nu încălcăm regulile impuse de carantină și să ne protejăm cât mai bine. Autoritățile ne recomandă să ieșim din locuințe cât mai rar.

1 Comment

1 Comment

  1. ing. Ștefan Frățilă

    2020-04-27T21:01:36+03:00 at 21:01

    Când dispui o procedură, este de bun simț să și simulezi, înainte de aducere la cunoștință celor interesați, aplicarea sa. Deci:
    1. De ce limitarea timpului la 7:00-11:00 și 19:00-22:00? Este evident că o populație care poate folosi 24 ore (să zicem doar 16), va mări densitatea dacă nu-i lăsăm la dispoziție numai 7 ore (sper să nu fie prea dificilă aritmetica ce trebuie folosită)
    2. De ce nu se pot folosi orele de noapte?!
    3. Paleative în loc de proceduri ferme: distanțare socială obligatorie, măști obligatorii în orice spații închise, igienă „infinită” și permanentă, control polițienesc întărit.
    4. Un singur contact am avut cu un grup de 3 polițiști, pe care i-am interpelat de ce nu fac măcar observație persoanelor care nu purtau mască, și mi-au răspuns că pe linia lor de dispoziție nu au nicio directivă.
    5. Ș.a.m.d.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top