Connect with us
Ordonanța militară nr. 9 sau 1 din 15 aprilie 2020. Măsuri noi pentru români

Știri

Ordonanța militară nr. 9 sau 1 din 15 aprilie 2020. Măsuri noi pentru români

Președintele Klaus Iohannis a prelungit ieri decretul privind starea de urgență în România. Este de așteptat că ministrul de Interne Marcel Vela și secretarii de stat Raed Arafat și Bogdan Despescu să anunțe astăzi ordonanța militară nr. 9 sau 1 din 15 aprilie 2020. Vor fi luate noi măsuri în contaxetul pandemiei de coronavirus.

Ordonanța militară nr. 9 sau 1 din 15 aprilie 2020. Măsuri noi pentru români

Este posibil ca următoarea ordonanță să fie denumită ordonanța militară nr. 1 din 15 aprilie 2020, dat fiind faptul ca este emisă după prelungirea stării de urgență de către Președintele României Klaus Iohannis.

Potrivit primelor informații, această nouă ordonanță militară va cuprinde mai mult recomandări și nu va fi la fel de restrictivă ca celelalte ordonanțe emise până în prezent.

Ieri ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că a făcut un acord cu BOR pentru ca toți credincioșii ortodocși să poată lua lumină și prescură în noaptea de Înviere. Lumina de Înviere va fi împărțită cu ajutorul Poliției și prescura va fi distribuită credincioșilor în zilele de vineri 17 aprilie și sâmbătă 18 aprilie, în toate parhohiile. În noapte de Înviere se va permite deplasarea preoților și voluntarilor bisericii.

Ordonanțe militare în vigoare

Până la orodonanța militară nr. 9 din 15 aprilie 2020, avem la activ alte 8 ordonanțe. Atenție toate sunt în vigoare și sunt emise de Marcel Vela.

LIVE: Ordonanța militară 9 sau 1 din 15 aprilie 2020 este live mai jos

După finalul declarației de presă Ordonanța militară 9 sau 1 din 15 aprilie va fi publicată și pe site-ul Ministerului de Interne. mai.gov.ro.

 

 

Cristina Bosioc - Redactor șef adjunct la HUFF.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top