Connect with us
Declarații Klaus Iohannis 17 aprilie

Politic

Declarații Klaus Iohannis 17 aprilie: „România va reuși”

Președintele României va susține o declarație de presă la ora 14:00. Este de așteptat ca acesta să vină cu noi îndemnuri pentru Sărbătorile Pascale și cu mesaje pentru români. Vezi mai jos transcrierea declarației.

LIVE Declarație Președinte Klaus Iohannis

  • Solicit tuturor autorităților să nu limieze restricțiile
  • România nu se află în etapa de transmitere extinsă
  • Am făcut deja foarte multe cu toții pentru a evita un scenariu catastrofal
  • Instictul nostru este ne arătăm iubirea față de cei dragi, dar acum acesta ar fi ce mai lucru pe care-l putem face. Noi avem puterea să ne alinăm părinților și bunicilor
  • În acest clip este singura atitudine raționala care ne protejează atăt pe noi cât și pe cei pe care-i iubim
  • Am toată încrederea că vom deveni mai puternici, motivul pentru care sunt optimist sunteți voi dragi români
  • O societate care pune viața mai presus de orice, are o temelie morală pentru un viitor mai bun
  • Pentru a putea facea asta, cât mai repede trebuie să rămânem sătoși și cat mai în siguranța

Klaus Iohannis l-a mustrat public pe Ministrul de interne Vela după ce acesta a anunțat că a făcut un acord cu BOR pentru a putea ieși românii din case de Paște.

Ulterior Vela a revenit miercuri seara, după o sedință de urgență convocată la Cotroceni și-a retras afrinațiile. În cursul zilei de ieri s-a emis ordonanța militară nr. 9.

Marcel Vela a făcut o declarație de presă în care a anunțat măsurile de Paște. Inițial acesta a declarat aseară că va permite deplasarea spre Biserică pentru ca credincioșii să ia lumină. Klaus Iohannis a intervenit astăzi și a declarat că dacă autoritățile vor permite acest lucru, după Paște vom avea înmormântari. Mai jos puteți vedea transcriera declarației, dar și două fluxuri de transmisii live de pe pagina noastră de FacebookNu mai este permisă ieșirea din casă în noaptea de Înviere.

Klaus Iohannis i-a cerut guvernului Orban să retragă de urgență acordul cu BOR și sa nu permită ieșirea oamenilor din case în noaptea de Înviere.

Măsura lui Vela a fost criticată și de opoziție, dar și de proprii membri de partid. De asemenea specialiștii spun că a fost o eroare în comunicare și fac un apel la Guvern să comunice unitar.

Președintele României a dat exemplul Catolicilor, Luternailor și a altor religii care au sărbătorit Paștele duminica trecută și au stat în case și ascultat regulile autorităților.

LIVE Declarații Klaus Iohannis

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

1 Comment

1 Comment

  1. irina

    2020-04-18T00:49:55+03:00 at 0:49

    de Pastele catolicilor au stat toti in casa in afara de el-iohanis -care megea cu alaiul la consorta la Sibiu ! El poate … chiar poate orice ca nu respecta nimic din ce zice… din ce este lege

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top