Marcel Vela declarații: Nu mai este permisă ieșirea din casă de Paște

15.04.2020
Marcel Vela declarații: Nu mai este permisă ieșirea din casă de Paște

Marcel Vela a făcut o declarație de presă în care a anunțat măsurile de Paște. Inițial acesta a declarat aseară că va permite deplasarea spre Biserică pentru ca credincioșii să ia lumină. Klaus Iohannis a intervenit astăzi și a declarat că dacă autoritățile vor permite acest lucru, după Paște vom avea înmormântari. Mai jos puteți vedea transcriera declarației, dar și două fluxuri de transmisii live de pe pagina noastră de Facebook. Nu mai este permisă ieșirea din casă în noaptea de Înviere.

LIVE Declarații Marcel Vela

Declarații Marcel Vela după ce a fost mustrat de Klaus Iohannis

  • Slujbele Religioase din noaptea de Înviere se vor desfăsura fară participarea credincioșilor în locașurile de cult
  • Painea sfanta va fi distribuită la domiciliul credncioșului de către Voluntari, vineri și sâmbătă, in intervalul 8-17 și în prima zi de Paște între orele 6-12
  • Sfânta Lumina va fi distribuită în Parohii de voluntari, maxim 5 persoane, cu echipament de protecție, aceștia vor asigura respecta regulile din Ordonanțele Militare
  • Crendcioșii vor primi Paștile acasă de la voluntari fară a ieși din stradă la ușă sau pe geam
  • Un voluntar care va purta echipament de protecție va fi delegat să distribuie locatarilor din scara de bloc
  • Structurile Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor
  • Îi mulțumesc preafericitului Daniel pentru înțelegere și colaborare

Klaus Iohannis i-a cerut guvernului Orban să retragă de urgență acordul cu BOR și sa nu permită ieșirea oamenilor din case în noaptea de Înviere.

Măsura lui Vela a fost criticată și de opoziție, dar și de proprii membri de partid. De asemenea specialiștii spun că a fost o eroare în comunicare și fac un apel la Guvern să comunice unitar.

Președintele României a dat exemplul Catolicilor, Luternailor și a altor religii care au sărbătorit Paștele duminica trecută și au stat în case și ascultat regulile autorităților.

Marcel Vela spunea ieri seară ca Românii pot merge să ia Paști de la Biserică completând declarația pe proprie răspundere.

Până în prezent în România s-au emis 7 ordonanța militare, azi Ordonanța militară nr. 8

Până la orodonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020, avem la activ alte 7 ordonanțe emise de Marcel Vela. Atenție toate sunt în vigoare.

Ce este o orodnanță militară?

Zilele acestea tot auzim de ordonanțe militare, ce înseamnă o oronanță militară și conform cărei legi poat fi emise. Astfel pentru a fi clar pentru toată lumea, aceste documente pot fi emise numai după ce Președintele României emite decretul prin care declară starea de urgență. Orodonanța militară poate fi emisă doar de către Ministrul de Interne, în cazul nostru Marcel Vela, numai după ce Prim Ministrul României, Ludovic Orban, își dă acordul.

Declarații susținute de Marcel Vela