Connect with us
Marcel Vela declarații dupa ce Președintele i-a cerut retragerea acordului cu BOR

Știri

Marcel Vela declarații: Nu mai este permisă ieșirea din casă de Paște

Marcel Vela a făcut o declarație de presă în care a anunțat măsurile de Paște. Inițial acesta a declarat aseară că va permite deplasarea spre Biserică pentru ca credincioșii să ia lumină. Klaus Iohannis a intervenit astăzi și a declarat că dacă autoritățile vor permite acest lucru, după Paște vom avea înmormântari. Mai jos puteți vedea transcriera declarației, dar și două fluxuri de transmisii live de pe pagina noastră de Facebook. Nu mai este permisă ieșirea din casă în noaptea de Înviere.

LIVE Declarații Marcel Vela

Declarații Marcel Vela după ce a fost mustrat de Klaus Iohannis

  • Slujbele Religioase din noaptea de Înviere se vor desfăsura fară participarea credincioșilor în locașurile de cult
  • Painea sfanta va fi distribuită la domiciliul credncioșului de către Voluntari, vineri și sâmbătă, in intervalul 8-17 și în prima zi de Paște între orele 6-12
  • Sfânta Lumina va fi distribuită în Parohii de voluntari, maxim 5 persoane, cu echipament de protecție, aceștia vor asigura respecta regulile din Ordonanțele Militare
  • Crendcioșii vor primi Paștile acasă de la voluntari fară a ieși din stradă la ușă sau pe geam
  • Un voluntar care va purta echipament de protecție va fi delegat să distribuie locatarilor din scara de bloc
  • Structurile Ministerului de Interne vor asigura ordinea publică pe toată durata distribuirii Paștilor
  • Îi mulțumesc preafericitului Daniel pentru înțelegere și colaborare

Klaus Iohannis i-a cerut guvernului Orban să retragă de urgență acordul cu BOR și sa nu permită ieșirea oamenilor din case în noaptea de Înviere.

Măsura lui Vela a fost criticată și de opoziție, dar și de proprii membri de partid. De asemenea specialiștii spun că a fost o eroare în comunicare și fac un apel la Guvern să comunice unitar.

Președintele României a dat exemplul Catolicilor, Luternailor și a altor religii care au sărbătorit Paștele duminica trecută și au stat în case și ascultat regulile autorităților.

Marcel Vela spunea ieri seară ca Românii pot merge să ia Paști de la Biserică completând declarația pe proprie răspundere.

Până în prezent în România s-au emis 7 ordonanța militare, azi Ordonanța militară nr. 8

Până la orodonanța militară nr. 8 din 9 aprilie 2020, avem la activ alte 7 ordonanțe emise de Marcel Vela. Atenție toate sunt în vigoare.

Ce este o orodnanță militară?

Zilele acestea tot auzim de ordonanțe militare, ce înseamnă o oronanță militară și conform cărei legi poat fi emise. Astfel pentru a fi clar pentru toată lumea, aceste documente pot fi emise numai după ce Președintele României emite decretul prin care declară starea de urgență. Orodonanța militară poate fi emisă doar de către Ministrul de Interne, în cazul nostru Marcel Vela, numai după ce Prim Ministrul României, Ludovic Orban, își dă acordul.

Declarații susținute de Marcel Vela

Sunt Adrian Vrauko si de 14 ani lucrez în presa online. Am început ca redactor la Realitatea TV, am continuat mai apoi la Pro TV, Kanal D. Iar din 2014 am infiintat Revista Teo Trandafir, continuand cu HUFF.ro si multe alte site-uri din grupul AIR24. La HUFF.ro sunt Editor Of The Day si coordonez echipa editoriala.

6 Comments

6 Comments

  1. Radu

    2020-04-16T12:08:57+03:00 at 12:08

    Eu cred ca prea multa lume pune botul la minciunile si isteria promovata de catre autoritati.Taiwan-ul se descurca foarte bine, fara a limita libertatile cetatenilor be baza cuvintelor unor pilosi aju si in functii de conducere, gen Arafat.
    Sper sa plateasca toate tampeniile facute…

  2. apostol mircea

    2020-04-16T10:20:44+03:00 at 10:20

    Domnul ministru al M.A.I. Marcel Vela a fost bine intenționat și nu a dorit să se destabilizeze măsurile de protecție stabilite pentru combaterea îmbolnăvirii cu coronavirus.Este exclus ca măsurile, pe care domnia sa le-a anunțat înițial în sera zilei de 14.04.20202 ,să nu fi fost cunoscute de către premier și președinte.Reacția unora, din găștile politice și din mass media, a fost disproporționată.Săritul cu colții ,la beregată, este un sport național.Pe cale dialogului și al conlucrării se puteau reconsidera măsurile, cu calm, și nu trebuia să se ajungă la un scandal extins.Domnul ministru Marcela Vela nu a manifestat ambiții sau orgolii este omul care construiește și asta o dovedesc faptele sale în diferite funcții publice pe care le-a deținut.Este un bun român și un bun creștin.

  3. lia

    2020-04-16T10:04:28+03:00 at 10:04

    Rusine sa va fie!! la supermarket ii lasati, dar sa ia Sfiintele Paste, nu!! Ipocritilor!! sunteti plini de intuneric in voi, de necredinta?? Cine credeti voi ca da viata, Iohannis? mai ganditi-va!!

  4. Mario

    2020-04-16T08:39:50+03:00 at 8:39

    Lumina Sfanta nu coboara la Catolici, Luterani si alte religii, iar presedintele este putin depasit.
    Problema era sa asigure conditiile optime pentru desfasurarea evenimentelor, sau mai bine spus sa asigure spitalele cu necesarul echipamentului pentru slavarea bolnavilor, ( unde sunt cele 5 spitale regionale construite sub ultimul lui mandat ?) sau cum a urmarit cu interes desfasurarea evenimentelor de la Cluj.

  5. florica oprea

    2020-04-16T06:26:49+03:00 at 6:26

    Foarte bine Vela bine ca a fost pe faza Presedintele sa altfel erai schimbat si pacat ca nu ai inteles ca trebuie sa nu luam contact unii cu altii de altfel esti un ministru pe placul nostru al cetatenilor Multumim ca ai rectificat

  6. Stefan

    2020-04-15T23:12:04+03:00 at 23:12

    De ce ati pus in titlu articolului cuvântul demisia cu majuscule ? Asa încercați sa atrageti cititori ? Penibil

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Știri

To Top