Connect with us
Guvernul Grindeanu - Tăriceanu și Dragnea se întâlnesc pentru a stabili lista miniștrilor ALDE

Politic

Guvernul Grindeanu – Tăriceanu și Dragnea se întâlnesc pentru a stabili lista miniștrilor ALDE

Guvernul Grindeanu e aproape gata. Liderii politici ai coaliției PSD-ALDE se vor întâlni astăzi după amiază sau mâine dimineață pentru a definitiva lista noilor miniștri care vor ocupa scaunele de la Palatul Victoria.

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin vor staboli împreună cum va arăta lista miniștrilor și ce ministere îi revine ALDE. Până la această oră, pe surse, ALDE ar primi două ministere întregi și un post de ministru delegat. „O să stabilim într-o întîâlnire informală cred că luni după-masă sau marți dimineața. Va fi proporțional, relativ proporțional”, a declarat recent Liviu Dragnea, scrie news.ro.

Potrivit informațiilor care circulă în presă, ALDE ar urma să primească Mediul, Cultura sau Ministerul Comunicațiilor. Pentru postul de ministru delegat pentru Relația cu Parlamentului favorită este senatiarea Steluța Cătăniciu. Cătăniciu s-a remarcat anul trecut la audierea Cristinei Guseth de către parlamentari, în vederea obținerii votului de încredere pentru preluarea Justiției.

Ministerul Culturii se dispută între PSD și ALDE. ALDE îl propune pe Daniel Barbu, iar PSD vine cu varianta Ionuț Vulpescu.

Cele două partide își doresc ca pe 4 ianuarie la ora 19 noul Executiv să depună jurământul. Liviu Dragnea a mai anunțat că mâine, 3 ianuarie, de la 10 și 30 de minute, vor fi ședințe de Birou Permanent. La ora 12 vor fi ședințe ale plenului atât la Senat cât și la Camera Deputaților.

Învestitura guvernului Grindeanu, pe repede-înainte

La ora 14, PSD și ALDE intră în ședință pentru aprobarea componenței cabinetului. La ora 15 grupurile reunite ale PSD și ALDE vor asista la prezentările candidaților pentru funcția de ministru.

În jurul orei 16, Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului și programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

CITEȘTE ȘI: Cristian Tudor Popescu, despre consecințele regimului Dragnea în Justiție

Miniștrii propuși vor fi audiați de către comisiile de specialitate între orele 8 și 14, iar la ora 15 va fi convocat plenul pentru prezentarea programului de guvernare și votul de învestitură al Guvernului.

ȘTIRI PE ACEEAȘI TEMĂ:

Liviu Dragnea, primele detalii despre miniștrii din Guvernul Grindeanu

Premierul desemnat Sorin Grindeanu, mesaj pentru români

Sorin Grindeanu: „Klaus Iohannis mi-a urat succes prin SMS”

Liviu Dragnea: „Miniștrii cabinetului Sorin Grindeanu vor depune jurământ miercuri, 4 ianuarie 2017”

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

More in Politic

To Top