Știri
Rezolvare subiecte biologie BAC 2016, facuta de un profesor
Published on
Rezolvare subiecte biologie Bac 2016. Absolventii profilului real au avut de optat la proba de alegere de la Bacalaureat 2016 pentru una dintre urmatoarele variante: biologie vegetala si animala, chimie, fizica, anatomie si informatica. Cei mai multi au ales sa dea examen la biologie.
Vezi aici subiectele la biologie!
Edu.ro va publica baremul dupa ora 15.00.
Pentru absolventii de liceu urmeaza afisarea rezultatelor. Aceasta se va face, potrivit Ministerului Educatiei, marti, 12 iulie 2016. Tot in aceasta zi, pot fi depuse contestatii. Rezultatele finale se afiseaza pe 16 iulie.
Media notelor la probele scrise se calculeaza ca medie aritmetica, cu doua zecimale, fara rotunjire. Aceasta reprezinta media generala a candidatului la examenul de Bacalaureat.
In procesul de evaluare a lucrarilor scrise si de rezolvare a contestatiilor, in cazul in care diferenta dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obtinute se trec, pe fiecare lucrare in parte, cu cerneala rosie, de catre profesorii evaluatori, dupa ce este verificata concordanta cu borderourile individuale, si se semneaza de acestia.
Media finala se trece pe lucrare, in prezenta profesorilor evaluatori, de catre presedintele comisiei. Presedintele comisiei calculeaza media finala, ca medie aritmetica cu doua zecimale a notelor acordate de evaluatori, fara rotunjire, si semneaza.
In cazul in care se constata o diferenta mai mare de 0,50 puncte intre notele acordate de cei doi evaluatori, presedintele repartizeaza lucrarea spre reevaluare unui alt profesor de specialitate, care, in prezenta profesorilor evaluatori initiali, stabileste nota finala a lucrarii.
Nota rezultata in urma reevaluarii este nota care se trece pe lucrare. Sub nota semneaza cei trei evaluatori si presedintele comisiei. Numarul pachetului si numarul de ordine al lucrarilor care necesita a treia evaluare sunt consemnate intr-un proces-verbal, semnat de cei amintiti anterior.
Fostul ministru al Justiției, Tudorel Toader, a comentat recent scenariul potrivit căruia Călin Georgescu și-ar putea...
Te-ai gândit vreodată că o simplă sesiune de gaming ar putea face mai mult decât să...
România devine tot mai atractivă pentru producătorii de suplimente naturale, iar noul brand PureOrganics își propune...
Tatuajele reprezintă o formă complexă de expresie personală cu implicații medicale semnificative pentru sănătatea pielii. Procesul...
Descoperiți articolele esențiale de îngrijire personală care promovează sănătatea și bunăstarea seniorilor. Aflați cele mai bune...
Andreea Popescu
9 iulie 2016 at 15:03
La subiectul 2 B, subpunctul c) care era raspunsul corect? Multi au scris doar hemoliza, dar hemoliza se produce abia dupa a doua transfuzie cu Rh + unui primitor cu Rh-. Consider ca raspunsul corect ar fi fost „producerea de antigene/aglutinogene anti D” sau „hemoliza dupa a doua transfuzie” sau ambele.